Συνεχίζονται τα Μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου μέσω Τηλεκπαίδευσης

Γράφει:

Ασπρόπυργος

16/04/2020, 6:22 μμ

Το Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου, συνεχίζει τα μαθήματα του, ενόψει καραντίνας, διαδικτυακά, μέσω τηλεκπαίδευσης. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, οι οποίο καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να εξυπηρετήσουν όλους τους μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, η συμμετοχή των εγγεγραμμένων σπουδαστών είχε φτάσει σχεδόν τα 2/3 και ευελπιστούμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στην ασφαλή διαδυκτιακή πύλη (Microsoft teams) και οι υπόλοιποι. Όλοι οι μαθητές συνεχίζουν κανονικά τα Υποχρεωτικά Θεωρητικά τους μαθήματα (Θεωρία, Αρμονία) ενώ τα Σύνολα Σύγχρονης Μουσικής συνεχίζουν να ετοιμάζουν τραγούδια με σκοπό τη ζωντανή εκτέλεση, μέσω διαδικτύου.

Η σταδιακή εφαρμογή της πλατφόρμας ήταν αναγκαία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ενδεχόμενα τεχνικά ζητήματα. Ξεκίνησε πιλοτικά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την έναρξη της καραντίνας, ακολούθησε το προσωπικό του Δημοτικού Ωδείου, και τώρα επεκτείνεται και στο προσωπικό της Φιλαρμονικής.

Η Δημοτική Αρχή, με πλήρη συνείδηση για τον κόπο και το πάθος των μουσικών μας σπουδαστών, γνωρίζοντας πως η Τέχνη δίνει διεξόδους – ειδικά – σε περιόδους κοινωνικής απομόνωσης και πως το πολυβραβευμένο Δημοτικό Ωδείο μας αποτελεί πολιτιστικό πυλώνα για την πόλη του Ασπροπύργου, αποφάσισε να μην ολιγωρήσει προς αυτό το ζήτημα, και να κατατάξει την διατήρηση της λειτουργίας του, στην ιεραρχία των αναγκών της, στο ευρύτερο πλαίσιο σχεδιασμού αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης.

Από το Δελτίο Τύπου.

Διαβάστε επίσης