Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με τρίτο κύκλο εφαρμογής

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

07/04/2021, 8:33 μμ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με τρίτο κύκλο εφαρμογής προνυμφοκτονίας σε περιοχές Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Λ. Κοσμόπουλος: «Έγκαιρη αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία»

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με εφαρμογή προνυμφοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Κατά τον τρίτο κύκλο προγραμματισμένης εφαρμογής προνυμφοκτονίας, πραγματοποιούνται ψεκασμοί την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 στις περιοχές Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας (Μάνδρα, Βίλλια, Ερυθρές) και Μεγαρέων(Μέγαρα, Νέα Πέραμος) και την Δευτέρα 12 Απριλίου στις περιοχές Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας (Ελευσίνας, Μαγούλας) και Φυλής (Φυλή, Άνω Λιόσια).

Σε αυτόν τον κύκλο εξαιρείται η περιοχή της λίμνης Κουμουνδούρου καθώς έπειτα από δειγματοληψία από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής και την από αέρος εφαρμογή μέσω drone δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη προνυμφών.

Οι ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής συνεχίζονται έτσι ώστε και φέτος να αποφευχθούν τυχόν κρούσματα ιού δυτικού Νείλου, όπως έγινε και πέρυσι, με έγκαιρο σχεδιασμό και ορθή αντιμετώπιση, για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία των πολιτών της Δυτ. Αττικής.

Διαβάστε επίσης