Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς στου Ζωγράφου

Γράφει:

Ελλάδα

01/07/2021, 10:46 μμ

Αστυνομικοί συνέλαβαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου, το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε ολοκληρωθεί η δίκη κατά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο φιλοξενούσε τον Χρήστο Παππά στο σπίτι του.

Πλέον βρίσκεται στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του δικηγόρου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών και 6 μηνών που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τη διάρκεια της δίκης των μελών της οργάνωσης.

Η τελευταία φορά που ο Χρήστος Παππάς είχε παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα ήταν την 1η Οκτωβρίου 2020 και στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων περιοριστικών του όρων διέφυγε, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον φυγόποινος και να καταζητείται από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί του όροι έγιναν ευνοϊκότεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015. Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου.

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστε επίσης