Συνελήφθη ο δράστης του εμπρησμού στα γραφεία της Real -Σε επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Γράφει:

Ελλάδα

22/11/2022, 11:41 πμ

Συνελήφθη στην επιχείρηση στα Προσφυγικά ο δράστης του εμπρησμού στο Real Group, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real News. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης».

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η επιχείρηση διεξήχθη για τον εντοπισμό ατόμου που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται εμπλεκόμενος σε εμπρησμούς οχημάτων.

Το άτομο εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο Real Group.

H εμπρηστική επίθεση στο Real Group

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, όταν και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Real Group, στη συμβολή της Κηφισίας με την Παρνασσού.

Οι δράστες προσέγγισαν το σημείο από την οδό Παρνασσού, βγήκαν μπροστά στο κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκαν τις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο, όπου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Οι Αρχές εξαρχής είχαν εκτιμήσει πως πρόκειται για επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τότε, μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μπαράζ επιθέσεων για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος».

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης