Συνάτηση Ηλία – Γεωργιάδη: στο επίκεντρο πολιτικές που θα αντιμετωπίσουν δραστικά τα ζητήματα της απασχόλησης στην περιοχή

Γράφει:

Ασπρόπυργος

21/11/2023, 6:51 μμ

Στο πλαίσιο των επαφών του , πριν την ανάληψη των καθηκόντων του (την 1/1/2024), ως Δημάρχου Ασπροπύργου, για την πενταετή δημοτική περίοδο 2024 – 2028, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Ιωάννης Ηλίας, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησε το σύνολο των ζητημάτων του Ασπρόπυργου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ο νέος Δήμαρχος Ασπροπύργου υπογράμμισε στον κ. Γεωργιάδη την ανάγκη για μια στοχευμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου. Στον τόπο όπου παράγεται και διακινείται πάνω από το ένα τέταρτο (¼) του εθνικού πλούτου. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Ιωάννης Ηλίας επισήμανε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των παραγόντων του Τόπου, οι οικονομικές μονάδες του Ασπρόπυργου να εργοδοτούν κατοίκους της περιοχής. Γι΄ αυτό ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας τη διαμόρφωση και την υλοποίηση Ειδικών Προγραμμάτων Κατάρτισης, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που θα ανταποκρίνονται στη ζήτηση εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες. Επίσης, έθεσε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το ζήτημα της εφαρμογής κανόνων και δικλείδων για τη διαμόρφωση υψηλών επιπέδων ασφαλείας, στις βιομηχανικές περιοχές και τις ζώνες διαμετακομιστικού εμπορίου του Δήμου.

Απ΄ την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ιωάννη Ηλία και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του Υπουργείου για την υλοποίηση πολιτικών που θα αντιμετωπίσουν δραστικά τα ζητήματα της απασχόλησης, της ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, που του έθεσε ο νέος Δήμαρχος  Ασπροπύργου, με γνώμονα την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής του Ασπρόπυργου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Ιωάννης Ηλίας,  ευχαρίστησε τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την ετοιμότητά του να συζητήσει εξειδικευμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, και επιφυλάχθηκε να επανέλθει, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, με λεπτομερές υπόμνημα και προτάσεις δράσεων, σε ζητήματα απασχόλησης, εργασιακής ασφάλειας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Διαβάστε επίσης