Συνάντηση του νέου Δημάρχου Ασπροπύργου, Γιάννη Ηλία, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Πολιτική

09/11/2023, 12:24 μμ

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι επαφές του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Ιωάννη Ηλία, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του και με την προοπτική άμεσης υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ηλίας έγινε δεκτός από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο έθεσε το σύνολο των ζητημάτων του Ασπρόπυργου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο νέος Δήμαρχος Ασπροπύργου υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και πολυεπίπεδης αντιμετώπισης των ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στο μεγαλύτερο βιομηχανικό και εμπορευματικό κέντρο της Ελλάδας. Επισημαίνοντας τους κινδύνους, για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής, που εγκυμονεί η παράνομη εγκατάσταση και οι έκνομες δραστηριότητες συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, στην καρδιά του τόπου που παράγει και διακινεί πάνω από το ένα τέταρτο (¼) του εθνικού πλούτου. Διότι, η υφιστάμενη κατάσταση, εκτός των άλλων, θέτει σε κίνδυνο τη συνολική οικονομική δραστηριότητα, στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου και συνιστά ουσιαστικό εμπόδιο στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ειδικότερα ο κ. Ηλίας αναφέρθηκε στην απαλλαγή της περιοχής από θύλακες έκνομων δραστηριοτήτων, σε ζητήματα της πυροπροστασίας αλλά και της διαχείρισης των ρεμάτων της περιοχής, καθώς και στην οργανωμένη προετοιμασία που απαιτείται, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τεχνολογικών ατυχημάτων και ζητημάτων που σχετίζονται με την κλιματική κρίση , καθώς και στην αναγκαιότητα ίδρυσης σταθμού πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο .

Απ΄ την πλευρά του, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Ηλία γόνιμη και παραγωγική θητεία, υπογράμμισε την απόφασή του για τη υλοποίηση πολιτικών που θα αντιμετωπίσουν δραστικά, τα όποια υφιστάμενα προβλήματα, τονώνοντας την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής του Δήμου Ασπρόπυργου και της δυτικής Αττικής, εν γένει.

Ο νέος Δήμαρχος Ασπροπύργου ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια, για όσα ήδη εξελίσσονται από πλευράς Υπουργείου, αναφορικά με τα ρέματα, καθώς και για την ετοιμότητά του να δρομολογηθούν περαιτέρω πολιτικές, έργα και παρεμβάσεις. Ο κ. Ηλίας να επιφυλάχθηκε να επανέλθει, μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, με συγκεκριμένο υπόμνημα και πλάνο άμεσων δράσεων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων έργων και παρεμβάσεων, για όλη την έκταση του Δήμου Ασπροπύργου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΗΛΙΑ

Διαβάστε επίσης