Συνάντηση Μελετίου-Πατούλη για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

30/06/2020, 12:13 μμ

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Ασπροπύρου και ο διευθύνων σύμβουλος της “ΒΙΟΠΑΝΟΤ”.

Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας στη Δυτική Αττική, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην κατασκευή των οδικών έργων, την κατασκευή δικτύου φωτισμού και όμβριων υδάτων, αναγκαίων έργων που προβλέπει ο σχεδιασμός του Βιομηχανικού Πάρκου Ασπροπύργου Νότιου Τομέα (ΒΙΠΑΝΟΤ), συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τον δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλο, το διευθύνοντα σύμβουλο της «ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου ΑΕ» Π. Μπήτρο και στελέχη του φορέα και της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, το οποίο συζητείται εδώ και 25 χρόνια, όπως επισήμαναν οι συμμετέχοντες, καθώς θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.061,82 στρεμμάτων. Στον χώρο του πάρκου μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, αποθήκες και συγκροτήματα αποθηκών οι οποίες δεν αποτελούν τμήματα των βιομηχανικών – βιοτεχνικών εγκαταστάσεων κ.ά..

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν με τους τον δήμο Ασπροπύργου και τα στελέχη της ΒΙΠΑΝΟΤ ώστε να προσδιοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εκπόνησης μελετών και δημοπράτησης του έργου. Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει έργα και υποδομές όπως η ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου, καθώς συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αναπτυξιακών δράσεων. «Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που έχουμε στη διάθεσή μας, δρομολογούμε δράσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα επιχειρηματικότητα και δίνουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες», ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση του πάρκου μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό οδηγό για την ανάπτυξη αντίστοιχων πάρκων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Εκφράζοντας την ισχυρή πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Επιδιώκουμε την στήριξη της παραγωγής, με ισόρροπη ανάπτυξη στη Δυτική Αττική, με έργα και υποδομές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τις θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Το Βιομηχανικό Πάρκο Ασπροπύργου Νότιου Τομέα (ΒΙΠΑΝΟΤ), με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων, μπορεί να αποτελέσει μια αναπτυξιακή δράση για τη Δυτική Αττική».

Διαβάστε επίσης