Συνάντηση Κώτσηρα με Κεφαλογιάννη: στο επίκεντρο το έργο του Προαστιακού και τα αντιπλημμυρικά στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική, Πολιτική

11/05/2021, 2:08 μμ

Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα με Γ. Κεφαλογιάννη

  • Στο επίκεντρο το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Δυτική Αττική

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Μεταφορών & Υποδομών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, με κύριο θέμα το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην περιοχή, το οποίο περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“Ελλάδα 2.0”).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση και επέκταση της νέας γραμμής μήκους 36 χλμ. από τα Άνω Λιόσια μέχρι τα Μέγαρα, με σκοπό μεταξύ άλλων την αμεσότερη μεταφορική διασύνδεση των πόλεων της Δυτικής Αττικής με την Αθήνα και την υπόλοιπη Αττική. Στόχος η βελτίωση της ποιότητας των μετακινήσεων των κατοίκων και των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα πρόσθετες δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις της περιοχής και νέες ευκαιρίες στις δραστηριότητες αλυσίδων εφοδιασμού στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, το έργο της επέκτασης του Προαστιακού αναμένεται να δημοπρατηθεί στα τέλη του 2021 έως τις αρχές του επόμενου έτους και ο προϋπολογισμός του θα ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση εργασίας του Γ. Κώτσηρα με τον Γ. Κεφαλογιάννη, συζητήθηκαν επίσης και μια σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με τη Δυτική Αττική και την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, όπως ενδεικτικά:

– Η εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο.

-Οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Ρέμα Εσχατιάς & Αγίου Γεωργίου Γιαννούλας.

– Η πρόοδος ολοκλήρωσης των έργων που εκτελούνται στον κυκλικό κόμβο της ΠΕΟΑΚ Μεγάρων – Νέας Περάμου.

– Οι επικείμενες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση οδικών υποδομών στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης.

– Η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου των λεωφορειακών γραμμών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Είχα μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό και φίλο Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον οποίο συζητήσαμε λεπτομερώς μια σειρά έργων υποδομών και αναβάθμισης που αφορούν στη Δυτική Αττική.

Στο επίκεντρο, βεβαίως, βρέθηκε το σημαντικό έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην περιοχή μας, το οποίο θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια μια εκ των βασικών αιχμών της βιώσιμης ανάπτυξης της Δυτικής Αττικής. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική».

Διαβάστε επίσης