Συνάντηση Θαν. Μπούρα με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας

Γράφει:

Πολιτική

07/07/2021, 12:19 μμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Byeong Seug Park πραγματοποιείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τον Πρόεδρο κ. Byeong Seug Park υποδέχθηκε, τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μπούρας απηύθυνε θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κων/νου Τασούλα. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πολύχρονη και διαρκή φιλία και συνεργασία των δύο λαών. «Ο φίλος λαός της Νότιας Κορέας πάντα βρίσκεται στο πλευρό της χώρας μας και θα συνεχίσουμε με περισσότερη θέρμη στο μέλλον να επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη και την στήριξη για το καλό και των δύο χωρών.

Ο κ. Byeong Seug Park ευχαρίστησε τον κ. Μπούρα για τις ευχές και τη θερμή φιλοξενία και προσκάλεσε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί τη χώρα του και να ανταποδώσει τη φιλοξενία. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που επισκέπτομαι τη χώρα σας την εμβληματική χρονιά της συμπλήρωσης των 200 ετών από την απελευθέρωση», είπε. Ο Κορεάτης Πρόεδρος αναφέρθηκε στη βοήθεια που παρείχε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, συμβάλλοντας με χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες, γεγονός για το οποίο ο λαός της Κορέας θα είναι αιώνια ευγνώμων και τόνισε χαρακτηριστικά: «ο φίλος του δύσκολου καιρού είναι αληθινός φίλος».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Κορεάτη Προέδρου, την Τρίτη 6 Ιουλίου, περιλαμβάνει συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία του Αντιπροέδρου και μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Δημοκρατίας της Κορέας και θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς τιμήν του κ. Park.  Την ημερήσια διάταξη θα απασχολήσουν θέματα διμερών σχέσεων, τόσο οικονομικών-εμπορικών όσο και μορφωτικών-πολιτιστικών, αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης