Συνάντηση Γ. Κώτσηρα – Γ. Καραγιάννη για τα έργα υποδομής στη Δυτική Αττική

Γράφει:

Δυτική Αττική, Πολιτική

17/03/2022, 6:29 πμ

Γ. Κώτσηρας: «Η Κυβέρνηση υλοποιεί μια σειρά έργων στην περιοχή, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την τοπική ανάπτυξη»

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, με αντικείμενο τα σημαντικά έργα που βρίσκονται υπό προγραμματισμό και υλοποίηση στη Δυτική Αττική.

Στην ατζέντα της συζήτησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το εμβληματικό έργο του Προαστιακού στη Δυτική Αττική, όπου εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς γραμμής προς Πελοπόννησο, θα κατασκευαστεί ένας νέος κλάδος του προαστιακού συνολικού μήκους 36 χλμ., για να εξυπηρετήσει τις περιοχές των Άνω Λιοσίων, του Ασπροπύργου, της Ελευσίνας, οικισμούς στη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα. Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας («Ελλάδα 2.0») και θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Μάιο.

Επίσης, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει και η σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό (Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου και η ολοκλήρωση του Κόμβου Σκαραμαγκά, καθώς πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως έργο εθνικού επιπέδου και επικαιροποιούνται οι μελέτες, ώστε μέχρι το τέλος του 2022 να ολοκληρωθούν και να δημοπρατηθεί το έργο.

Στη συνάντηση του κ. Κώτσηρα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών συζητήθηκαν και οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο, όπου θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο Κέντρο Logistics της χώρας, αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην Αττική μετά από αυτή του Ελληνικού. Η σύμβαση του έργου αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Τέλος, οι κ.κ. Κώτσηρας – Καραγιάννης συζήτησαν εκτενώς και για τα εν εξελίξει έργα υποδομών που υλοποιούνται –μέσω προγραμματικών συμβάσεων του Υπουργείου– στους Δήμους Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Ελευσίνας. Πρόκειται για έργα αποκατάστασης, μετά από τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν στις τρεις περιοχές.

Αναλυτικότερα:

Το πρώτο έργο στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, προϋπολογισμού 4.408.200 ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός Ιουνίου – Ιουλίου.

Το δεύτερο έργο στην περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, προϋπολογισμού 5.900.000 ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου.

Το τρίτο έργο στην περιοχή του Δήμου Ελευσίνας, προϋπολογισμού 4.750.800 ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες αποκατάστασης λόγω των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Κινέτας, όπως ενημέρωσε σχετικά ο κ. Καραγιάννης, το έργο θα δημοπρατηθεί το Μάιο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο εντός Ιουλίου προβλέπεται και η ολοκλήρωση των έργων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, προκειμένου να συζητήσουμε λεπτομερώς, αλλά και να ενημερωθώ για την πορεία των έργων που προγραμματίζονται και αποπερατώνονται στη Δυτική Αττική.

Τα έργα αυτά, εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, αποτελούν επενδύσεις που έρχονται να συμβάλλουν ως πολλαπλασιαστής για την οικονομία, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δίνοντας μεγάλη ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.

Είναι έργα που υπηρετούν τον εθνικό σχεδιασμό, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες υλοποιούνται όλο αυτό το διάστημα για τη Δυτική Αττική και τους κατοίκους της περιοχής μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με τη συνεργασία όλων των αυτοδιοικητικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών, στηριζόμενοι στη συνέπεια και στον εξαιρετικό σχεδιασμό εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, την οποία και θα ήθελα να ευχαριστήσω».

Διαβάστε επίσης