Συμβολική Δενδροφύτευση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Δήμου Ασπροπύργου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφει:

Ασπρόπυργος

10/06/2021, 12:53 μμ

Με αφορμή την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,  ο Δήμος Ασπροπύργου σε συνεργασία με τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια»,  προχώρησαν σε συμβολική δενδροφύτευση των προαύλιων χώρων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Νηπιαγωγείου Ασπροπύργου.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Γεωργία Πηλιχού μαζί με την Επικεφαλής ΕΚΕ και Σχέσεων με τοπικές κοινωνίες Ν. Ελλάδος του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ., κ. Γεωργία Δημητροπούλου, αφού ήρθαν σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των συγκεκριμένων Σχολείων επισκέφθηκαν τους χώρους και μαζί με τη βοήθεια των μαθητών φύτευσαν τα δέντρα και τα λουλούδια.

Η συγκεκριμένη δράση χάρισε απέραντα χαμόγελα στους μαθητές και ικανοποίηση, αφού είχαν την ευκαιρία να βγουν από τις σχολικές αίθουσες και  να ασχοληθούν με τη φύση. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών σχετικά με τη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η ενθάρρυνσή τους να φροντίζουν οι ίδιοι τα λουλούδια.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου αναφορικά με τη δράση δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό, πέρα από τη μόρφωση των μαθητών και η διαπαιδαγώγησή τους και  μέσα από τις εν λόγω δράσεις, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εντρυφήσουν σε θέματα  Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Διαβάστε επίσης