Στο 17o Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Μελετίου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

15/11/2021, 6:43 πμ

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 οι εργασίες του 17ου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αργά την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο φιλοξενείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας, όπου ο Δήμαρχος, κ. Ευστάθιος Κούλης καλωσόρισε τους δεκάδες σύνεδρους. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης τονίζοντας τη σημασία του Συνεδρίου και τον ρόλο που παίζουν οι 232 Δήμοι – Μέλη στην αντιμετώπιση της Πανδημίας του Covid-19 και της εφαρμογής των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο χαιρετισμό τους,  τόσο ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης όσο  και η Υφυπουργός, κ. Ζωή Ράπτη αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πρωτοβουλιών που πήρε για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιελάμβαναν 14 θεματικές ενότητες, όπου σε εκείνη για την Διπλωματία των πόλεων μίλησε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου. Στην ομιλία του, περιέγραψε το θεωρητικό υπόβαθρο της Διπλωματίας των πόλεων σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, αφού είναι και εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Ε. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ηνωμένων Πόλεων και Τοπικών Αρχών (UCLG).

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  στην Αδελφοποίηση και στη συνεργασία με το Δήμο Πλοϊέστι της Ρουμανίας, στην Αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης με το ακριτικό Καστελόριζο και την εθνική σημαιολογία, που αυτή περιλαμβάνει.  Στη συμμετοχή στο Δίκτυο Ελληνικών Δήμων που διαθέτουν Ποντιακή Κοινότητα με στόχο την ανάδειξη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ως κύριο μέλημα  για την αναγνώρισή  της από τη διεθνή κοινότητα και τέλος στην πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών για την Αδελφοποίηση με το Δήμο Βλαδικαφκάζ της Ρωσίας και την κοινότητα Ελλήνων Ποντίων «Προμηθέας» που δραστηριοποιείται σ’ αυτόν.

Στις επόμενες θεματικές ενότητες τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Επιστημονικοί Συνεργάτες και Στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ από όλη την Ελλάδα. Στο χώρο των ανακοινώσεων και επιστημονικών πρωτοβουλιών φιλοξενήθηκε η έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και ο Οργανισμός Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου με θέμα: «Διερεύνηση της επιδημιολογικής εικόνας και των κοινωνικών αναγκών και αλλαγών που προκύπτουν ως απότοκα της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού Covid-19».

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, όταν σε μια διακοπή του Συνεδρίου περιηγήθηκε στους δρόμους των Λαγκαδίων και συνάντησε ντόπιους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον Ασπρόπυργο  και είχαν μια εγκάρδια συνομιλία.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ο Δήμος Ασπροπύργου βραβεύτηκε από το ΕΔΔΥΠΠΥ για το ΚΕΠ Υγείας και τις κοινές δράσεις του με 145 Δήμους στην Ελλάδα, για την πρόληψη 9 βασικών παθήσεων σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου , κ. Ευστάθιος Ρεστέμης , ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, συντονίζοντας θεματική ενότητα και συμμετέχοντας στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου.

Διαβάστε επίσης