Στο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Δυτ. Αττικής η κα Σκληρού για το έργο των Ευρωπαϊκών της προγραμμάτων

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

11/06/2020, 7:15 μμ

Παρουσίαση των μαθητικών δράσεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Δυτικής Αττικής απ την υπεύθυνη των δράσεων κυρία Σκληρού Φανή.

Σήμερα 11/6/2020 μετά το Διεθνές διαδικτυακό ΣυνέδριοΤ4ΕU, η κυρία Σκληρού , κατόπιν προσκλήσεως της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κυρίας Φουλίδη Ξανθίππης , παρουσίασε όλες τις δημιουργίες-αφιερώματα που πραγματοποίησε με τους μαθητές/μαθήτριές της του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστάσεως- εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων Δυτικής Αττικής.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν σχολεία της Δυτικής Αττικής και παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων κ.Καλαϊτζογλου, η κ.Φουλίδη και ο κ.Μαυράκης Αναστάσιος υπεύθυνος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί συν τοις άλλοις, απ’την κ.Φουλίδη και την κ.Σκληρού, όπου παρακολούθησαν οι περισσότεροι έστω και για λίγο, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης & Πολιτισμού Δήμου Μεγαρέων κ.Ελένη Ρήγα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ.Χάρης Κούνδουρος, η καθηγήτρια Διεθνών Ευρωπαικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά κ.Ασδεράκη Φωτεινή, η καθηγήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διoίκησης ΕΚΠΑ κ.Εμμανουέλλα Δούση, η καθηγήτρια Μουσικής και Ακουστικής τεχνολογίας και πρόεδρος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ κ.Γεωργάκη Αναστασία, η προισταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης κ.Παπαδημητρίου Σοφία, η συντονίστρια Τ4ΕU κ.Γλυκη Γκουβάτσου, η συντονίστρια Τ4ΕU κ.Λέλα Γκολικίδου. Η κυρία Σκληρού τους ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία χωριστά για τη συνεχή στήριξη τους σε κείνη και την ομάδα μαθητών της.

Στη συνέχεια η κ.Σκληρού παρουσίασε το πολύπλευρο έργο τους, τα πέντε (5) βιντεο-αφιερώματα καθώς και το βιντεο για το διαγωνισμό Jan Amos Comenius και απέσπασε για κείνη και τους μαθητές της τα συγχαρητήρια όλων. Αναφέρθηκε στους νυν και πρώην μαθητές της, για την προθυμία τους να δημιουργούν με κείνην, την αυξητική τάση συμμετοχής των μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τη συνεργασία με άλλα σχολεία, τις πρακτικές διάδοσης των αξιών της Ε.Ε., στα μηνύματα των μαθητών της, τον τρόπο δημιουργίας των αφιερωμάτων και στο πόσο ωφελήθηκαν τα μέλη της ομάδας της, όσον αφορά τη διεύρυνση των γνώσεων και στο να γίνουν ενεργοί πολίτες. Συνεχάρηκε και ευχαρίστησε τους οργανωτές, συνεχάρηκε όλους τους καθηγητές που συμμετείχαν για τις πρωτοβουλίες τους και όλους τους μαθητές. Εκείνη και οι μαθητές/μαθητριές της πιστεύουν ότι ” ο Πολιτισμός είναι η ποιότητα ζωής” και η πραγματοποίηση τέτοιων δράσεων είναι ένα μέρος της ποιότητας σχολικής ζωής, που μπορούν να προσφέρουν οι καθηγητές.

Παραθέτουμε αποσπάσματα της παρουσίασης:

 

Διαβάστε επίσης