Στον Εβρο σήμερα ο Μητσοτάκης, για την υπογραφή επέκτασης 35 χλμ. του φράχτη – Μήνυμα για τη θωράκιση των συνόρων

Γράφει:

Ελλάδα, Πολιτική

31/03/2023, 11:05 πμ

Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τα σύνορα από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές θέλει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σημερινή του επίσκεψη στον Έβρο για την υπογραφή της σύμβασης σχετικά με τα έργα επέκτασης του φράχτη.

Στον Εβρο μαζί με τον πρωθυπουργό θα βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Η εισήγηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της τροπολογίας που μπλοκάρει τη χρηματοδότηση του έργου με ευρωπαϊκά κεφάλαια έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναδείξει με μεγαλύτερη ένταση τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία υπονόμευσε τη χώρα του και έδωσε την ευκαιρία στις χώρες που δεν θέλουν να επιμεριστούν το βάρος για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. να μη συνεισφέρουν οικονομικά, με αποτέλεσμα το κόστος να επιβαρύνει μόνο την Ελλάδα. Ειδικά τη στιγμή που το κλίμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αρχίζει να αλλάζει και να αναγνωρίζεται η σημασία της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης για να μπορέσει να υπάρξει ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού.

Κυβέρνηση: Προτεραιότητα η στήριξη των ακριτικών περιοχών και η θωράκιση των συνόρων

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει» προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια και να μην υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθούν όσα έγιναν το 2020 με την υποκινούμενη από την Τουρκία εισβολή μεταναστών. Ο Έβρος είναι μία από τις τρεις περιφέρειες όπου επέλεξε να είναι υποψήφιος για να δηλώσει και με αυτόν τον τρόπο ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή του η στήριξη των ακριτικών περιοχών και η με κάθε τρόπο θωράκιση των συνόρων.

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει την πρόθεση «η χώρα στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό να επανέλθει στις ημέρες χάους που ζούσαμε επί των ημερών τους». Θύμισε ότι και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε χαρακτηρίσει παράνομο τον φράχτη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ύπαρξή του, και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση σήμερα με τα όσα συνέβαιναν την περίοδο 2015-2019, όταν το 75% των ροών προς την Ευρώπη περνούσε από την Ελλάδα και η χώρα δυσφημούνταν από τις εικόνες στη Μόρια και στην Ειδομένη.

Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υπονομεύσει διεθνώς τη χώρα στο μεταναστευτικό

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για οργανωμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύσει διεθνώς τη χώρα στο θέμα του μεταναστευτικού, φέρνοντας ως παράδειγμα «τα fake news για push backs και την υπόθεση με τους 38 μετανάστες στη νησίδα του Έβρου, καθώς και τη στάση που τήρησε για το ψέμα με τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που θα συνοδεύσει σήμερα τον πρωθυπουργό στον Έβρο, στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Το έργο προβλέπει κατασκευή, κατά τμήματα, εμποδίου συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ Ψαθάδων – Κορνοφωλιάς, και το ύψος του φράχτη θα είναι πέντε μέτρα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν σε δέκα μήνες.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης