Στη Βουλή η σύσταση και λειτουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων στην Ελευσίνα

Γράφει:

Δυτική Αττική

17/02/2022, 1:12 μμ

Τη σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) σε συνολικά έξι περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Ελευσίνα, προβλέπει τροπολογία (1218/94-15.02.2022) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία συμπεριελήφθη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση».

Παράλληλα, στο άρθρο 1 της υπ’ αρ. 1219-95/15.02.2022 υπουργικής τροπολογίας, προβλέπεται η χορήγηση και παράταση ασφαλιστικής ικανότητας για το χρονικό διάστημα από 1/3/2022 έως 28/2/2023, προς όλους τους εργαζομένους και τα μέλη των οικογενειών τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Με αφορμή τις παραπάνω τροπολογίες που κατατέθηκαν στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η σύσταση και λειτουργία Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων σε συνολικά έξι περιοχές της χώρας αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Την ίδια στιγμή, η επιλογή της Ελευσίνας ως μίας εκ των περιοχών που θα εδρεύουν οι Ειδικές Μονάδες, έρχεται να επιβεβαιώσει το έμπρακτο και διαρκές ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, προκειμένου να προστατέψει τη Δυτική Αττική από τα έντονα φυσικά φαινόμενα.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά όλοι μαζί, Κυβέρνηση και τοπικοί φορείς, ώστε να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη Δυτική Αττική και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Διαβάστε επίσης