«ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» το Δημαρχιακό Μέγαρο Ασπροπύργου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Γράφει:

Ασπρόπυργος

28/11/2020, 2:25 μμ

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών τίμησε ο Δήμος Ασπροπύργου, το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, φωταγωγώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο με πορτοκαλί χρώμα, με αφορμή την καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας που πραγματοποίησε το τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων SDG17 Greece.

Η ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα η βία κατά των γυναικών, αποτελεί ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, μία αναχρονιστική και πρωτόγονη πρακτική ακραίας επιβολής του ισχυρού φύλου επάνω στο ασθενές που δυστυχώς  ακόμη και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί. Μάλιστα, στην Covid19-εποχή, το φαινόμενο δείχνει να λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς τα κρούσματα δείχνουν να «απογειώνονται» κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Γι’ αυτόν το λόγο, η Πολιτεία θέσπισε την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900, ώστε όσες γυναίκες αισθάνονται ότι απειλούνται, να καλούν ανώνυμα και  να μιλούν με επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα τις βοηθούν κατάλληλα να διαχειριστούν τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο Δήμος Ασπροπύργου ήταν, είναι και θα είναι υποστηρικτής της εξάλειψης της βίας γενικότερα και καταβάλει καθημερινά προσπάθειες μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματα των Κοινωνικών του Υπηρεσιών.

Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Διαβάστε επίσης