Στέλιος Πέτσας: «Να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά»

Γράφει:

Πολιτική

23/06/2020, 4:40 μμ

Την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη: «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

 

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί για τα περί «παρακράτους» υπουργών

Για το ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά με τα δημοσιεύματα για το «παρακράτος κάποιου υπουργού», για την πολυσυζητημένη καμπάνια για τον κορονοϊό, αλλά και για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και εκλογών, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1.

«Έχετε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο σαν αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες; Είναι πρωτοφανές για τη Μεταπολίτευση να υπάρχει κάτι τέτοιο» τόνισε ο κ Πέτσας και προσέθεσε: «Από τη μία μεριά έχουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδων που μιλούν για ένα παρακράτος κάποιου υπουργού, για θέματα που έχουν να κάνουν με δημοσιογράφους και παρακολουθήσεις. Λίγες ημέρες αργότερα βγαίνουν ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία δείχνουν τον υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, πάλι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα παρακράτος, σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, και έβγαζε λεφτά. Επίσης, ακούμε τον υπουργό Επικρατείας να παροτρύνει τον συνομιλητή του να πει στον δικηγόρο, κ. Σταύρο Παπασταύρου, να μιλήσει για την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού. Δηλαδή, πράγματα πρωτοφανή, που προκαλούν το εύλογο ερώτημα όλων των Ελλήνων, αν είναι δυνατόν όλα αυτά να γινόντουσαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτω από τη μύτη του κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας να μην γνώριζε. Πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί. Από εχθές έχουμε θέσει το ερώτημα αυτό».

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «στο κάδρο βάζουν τον πρώην πρωθυπουργό οι στενοί του συνεργάτες, ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Παππάς. Δεν ξέρουμε στην πορεία τι ακόμη μπορεί να υπάρχει. Τον βάζουν οι ίδιοι. Γι’ αυτό ο ίδιος πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί. Επομένως, δεν είναι θέμα τι θα κάνει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ή τι θα κάνει η Βουλή και αν θα ασχοληθεί εκ νέου με το θέμα του κ. Παππά».

Τόνισε επίσης πως δεν σχολιάζεται το αντικείμενο της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά οι τοποθετήσεις του κ. Παππά και πως «οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτο ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή και θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί. Η Προανακριτική Επιτροπή δεν ερευνά πολιτικές ευθύνες, αλλά ποινικές. Είναι θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής πώς θα κινηθεί και τι θα κάνει, προκειμένου να διαμορφώσει το τελικό της πόρισμα».

Όσον αφορά την καμπάνια για τον κορονοϊό γύρω από την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη συζήτηση, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως ήταν μία καμπάνια «η οποία έγινε για να σώσει ζωές και πέτυχε το σκοπό της, έσωσε ζωές. Διήρκεσε περίπου δυόμισι μήνες και ολοκληρώθηκε 31 Μαΐου. Από τις 10 Απριλίου, πήγα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και απάντησα σε όλα τα ερωτήματα όλων των βουλευτών, όλων των κομμάτων. Από τότε έχουμε πει ότι, όταν ολοκληρωθεί η καμπάνια, θα δοθούν φυσικά και τα μέσα τα οποία συμμετείχαν στην καμπάνια και τα ποσά που πήραν. Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ερώτηση δημοσιογράφων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπα ότι είμαστε στη φάση ολοκλήρωσης του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου, ότι μετά θα προχωρήσει η πληρωμή από το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα. Είμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης του ελέγχου, οπότε είναι θέμα λίγων ημερών η δημοσιοποίηση της λίστας».

Προσέθεσε επίσης πως δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης και μαγειρέματος, πως «ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει πολλές διαστάσεις» πως όλα ελέγχονται προκειμένου να γίνει η πληρωμή από το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους που συμμετείχαν με το νόμιμο τρόπο». Και τονίζει ταυτόχρονα πως «στην καμπάνια συμμετείχαν 1.232 μέσα. Άρα, ποια η επιλεκτική μεταχείριση; Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο, να γίνει τόσο ευρεία διασπορά στα μέσα σε όλη την επικράτεια. Σκοπός της καμπάνιας ήταν να ενημερώσουμε τους πολίτες και να σώσουμε ζωές, έχοντας κριτήρια που στόχευαν σε ειδικά κοινά, κριτήρια που είχαν ως στόχο να έχουν την ευρύτερη δυνατή απήχηση, δηλαδή αναγνωρισιμότητα, επισκεψιμότητα, κυκλοφορία, τηλεθέαση. Όλα αυτά τα ζητήματα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από τον ανάδοχο που έκανε την κατανομή στα μέσα και καταφέραμε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Επομένως, στην επιλογή των μέσων δεν υπάρχει καμία αιρεσιμότητα ή επιλεξιμότητα και καμία πολιτική χροιά. Απόδειξη ότι στην καμπάνια συμμετείχαν μέσα όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, η Αυγή, ο Ριζοσπάστης, αλλά και πάρα πολλά μέσα τα οποία ασκούν καθημερινά κριτική στην κυβέρνηση».

Αναφορικά με το σποτάκι που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πέτσας είπε πως «το βασικό ζήτημα είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτό το θέμα, για να πει ότι: «Ξέρετε, δεν ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν τον “παίζουν”, δεν τον αναπαράγουν, δεν τον προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης». Αυτή η προσέγγιση είναι η γνωστή συνταγή της κατασκευής εχθρών. Η αλήθεια όμως είναι μία, ότι η κοινωνία δεν ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχει τίποτα να πει σ’ αυτή».

Προσέθεσε μάλιστα ότι «πρώτον, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πολύ μεγάλο λάθος όταν ταυτίζει τη διαφήμιση με χρηματισμό, γιατί περίπου αυτό έκανε. Και δεύτερον, το συγκεκριμένο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια που έκανε τις τελευταίες ημέρες δεν έχει στόχο ούτε την κυβέρνηση, ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε εμένα, αλλά τους δημοσιογράφους, τους οποίους τους προσβάλλει βάναυσα».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αλλά και εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «οποιαδήποτε κίνηση αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Εκείνος θα αποφασίσει και τον χρόνο και τα πρόσωπα. Αυτή τη στιγμή, δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού. Στα γενέθλια -όπως λέτε- της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα».

Επίσης ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα, για το οποίο εκλέχθηκε, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαμε υποσχεθεί». Επικαλέστηκε παραδείγματα από την πανδημία, τονίζοντας ότι δίνεται «έμφαση στον πυλώνα για περισσότερες δουλειές, γιατί, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» και υπογράμμισε: «Κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον παραγωγικό ιστό στη θέση του, για να μπορέσει γρήγορα να πάρει μπροστά η οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές. Υπάρχει μόνο μία σκέψη: Να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να μας βρει η επανεκκίνηση της οικονομίας όλους όρθιους».

Μάλιστα, κλείνοντας, ανέφερε πως στο βαθμό που υπάρχει περιθώριο μείωσης φόρων «θα συνεχίσουμε να ξεδιπλώνουμε, σταδιακά, τις μειώσεις φόρων, όσο μας επιτρέπουν τα ταμειακά και τα δημοσιονομικά μας περιθώρια, μέχρι οι φόροι να εξορθολογιστούν». Αυτό, γιατί -όπως τόνισε- πεποίθηση της κυβέρνησης είναι ότι «οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν τα έσοδα γιατί δίνουν κίνητρο για παραοικονομία και φοροδιαφυγή ενώ ενισχύουν την πεποίθηση ότι είναι πιο συμφέρον για κάποιον να παραμείνει στη σκιά της παραοικονομίας, παρά να βγει στο φως της καθαρής πραγματικής οικονομίας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης