Σπουδαία εθελοντική δράση γονέων και εκπαιδευτικών στο 1ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

03/04/2023, 7:31 μμ

Τη φροντίδα και τον καλλωπισμό του σχολείου τους, ανέλαβε, με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων των παιδιών, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Νηπιαγωγείου Ασπροπύργου. Γονείς και εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου το περασμένο  Σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου, προχώρησαν σε μία εθελοντική δράση, που κυριολεκτικά μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Στις εργασίες διαμόρφωσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Γιάννης Ηλίας και η δημοτική σύμβουλος κα. Κρεούζα Αβραάμ.

 

Οι εθελοντές γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς φόρεσαν ρούχα εργασίας και το χαμόγελο τους, πήραν μαζί τους ένα ζευγάρι γάντια, χρώματα αλλά και την καλή τους διάθεση και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, συγκεντρώθηκαν για να βάψουν και να διαμορφώσουν ευχάριστα τον περιβάλλοντα χώρο του Νηπιαγωγείου με πολλά χρώματα και παιχνίδια.

Η συνεργασία των γονέων με το σχολείο του παιδιού τους θεωρείται βασικός παράγων για τη βελτίωση όχι μόνον της σχολικής επίδοσης του παιδιού αλλά και των σχέσεων με το σχολείο και τους δασκάλους, της κοινωνικής του συμπεριφοράς και γενικότερα της κοινωνικο-συναισθηματικής του ανάπτυξης.

Όσοι παρευρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και της ομάδας γονέων.

Σε δήλωση της η κα. Χαρά Σολδάτου, Νηπιαγωγός, ανέφερε τα εξής:

” Ένας από τους στόχους αυτής της σπουδαίας προσπάθειας ήταν να ανοίξουμε το σχολειο μας και να συνομιλήσουμε με την τοπική αρχή για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου μας, τις μεγάλες δυσκολίες στις κτιριακές υποδομές, την ασφάλεια που χρειάζεται να παρέχουμε στα παιδιά μας και τέλος να αλλάξει η όψη του σχολείου σε χώρο καθαρό και ευχάριστο για τα παιδιά. Εν καιρώ οι μικροί μαθητές θα εμπλουτίσουν την αυλή με τα δικά τους φυτέματα μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους, ενώ θα έχουμε τη χαρά να γιορτάσουμε αυτή τη μεταμόρφωση της αυλής μας  με μια μεγάλη δράση!”

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

“Εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές!”

 

Συγκεκριμένα δημιούργησαν παιχνίδια δαπέδου με αριθμούς, ένα παιχνίδι που μοιάζει αρκετά με το κουτσό, πρόκειται για μια παραλλαγή του (πατούσες – παλάμη), ζωγράφισαν ζώα της φύσης, ενώ επίσης χρησιμοποίησαν ελαστικά αυτοκινήτου και  έφτιαξαν γλάστρες όπου φύτεψαν λουλούδια σε όλες τις γωνιές της αυλής.

Η τεχνική υπηρεσία και το τμήμα πρασίνου του Δήμου παραχώρησαν τις πρώτες ύλες, όπως χρώματα και χώμα.

Οι παρεμβάσεις του 1ου Νηπιαγωγείου Ασπροπύργου αποτελούν μία παραδειγματική εθελοντική εργασία, μία σημαντική πρωτοβουλία για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μικρών μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μήνυμα προς όλους, πως με συνεργασία και εθελοντικές ενέργειες όλοι μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία πράγματα, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν για το 1ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου που πέρασε ισχυρά μηνύματα στα μικρά παιδιά, όπως αυτό του “σπόρου” του εθελοντισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μίας μελλοντικής νοοτροπίας συλλογικής ευθύνης.

*Οι φωτογραφίες είναι της κας. Χαράς Σολδάτου

Διαβάστε επίσης