Σοκ στα Ιωάννινα: 16χρονος μαχαίρωσε 14χρονο συμμαθητή του στο κέντρο της πόλης

Γράφει:

Ελλάδα

04/01/2023, 11:09 πμ

Ο 16χρονος, όπως και η μητέρα του, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στα Ιωάννινα  άρθρα για τη συμπλοκή ανήλικων παιδιών και τον τραυματισμό 14χρονου.

Ειδικότερα, η ευκολία με την οποία ανήλικα παιδιά βγάζουν μαχαίρια και τα χρησιμοποιούν σε συμπλοκές, προβληματίζουν την τοπική κοινωνία.

Χθες το βράδυ, ένας 14χρονος μαχαιρώθηκε στον ώμο από 16χρονο συμμαθητή του και μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις που έδωσαν φίλοι τους, δείχνουν ότι το αιματηρό επεισόδιο πυροδότησαν οι προσωπικές τους διαφορές.

Ο 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι στον ώμο από έναν 16χρονο, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, στο κέντρο των Ιωαννίνων, ύστερα από συμπλοκή νεαρών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συμπλοκή έγινε σε σημείο όπου συχνάζουν μαθητές και αμέσως κλήθηκε από τους περιοίκους η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 16χρονος, όπως και η μητέρα του, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ο 16χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ η μητέρα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμο.

Παράλληλα, στο Αστυνομικό Μέγαρο έδωσαν καταθέσεις νεαροί από την παρέα, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της συμπλοκής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται μαχαίρια σε συμπλοκές, αλλά και η βίαιη συμπεριφορά που την εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο έφηβοι, προκειμένου να λύσουν διαφορές.

Διαβάστε επίσης