Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους Υπαλλήλους του Δήμου Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος

24/10/2020, 2:54 μμ

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» του Δήμου Ασπροπύργου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, προς τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου. Την πρωτοβουλία για το σεμινάριο, είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη και περιλάμβανε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), από τον Ιατρό Εργασίας. Η επιμόρφωση αυτή, έρχεται να πλαισιώσει την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής στην τεχνολογική επάνδρωση όλων των δομών του Δήμου με έναν τουλάχιστον απινιδωτή.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να μπορέσουν να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες, με σκοπό να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ο στόχος του Σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να εμπεδώσουν τον ορθό τρόπο προσέγγισης του ατόμου που χρειάζεται βοήθεια, την εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης, τον ασφαλή χειρισμό του ΑΕΑ και την τοποθέτηση στη θέση ανάνηψης του ατόμου.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας ιδίως όπως αναβαθμίστηκαν διεθνώς κατά την περίοδο της Πανδημίας θα συνεχίσει να υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με κύριο γνώμονα την ετοιμότητα των υπαλλήλων για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, που μπορεί να συναντήσουν στον κοινωνικό, οικογενειακό ή επαγγελματικό τους περίγυρο. Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας της εκπαίδευσης, έλαβαν το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Διαβάστε επίσης