Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα

Γράφει:

Ασπρόπυργος

20/09/2021, 9:46 μμ

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς στον Ασπρόπυργο Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα και καίνε λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για την δίκη με τον 64χρονο.

Στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας.

Ανοιχτή είναι πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και από το ύψος της εταιρείας Τριγώνη στο ρεύμα προς Ζωφριά. Παράλληλα είναι η κλειστή η έξοδος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς την Περιφερειακή του Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες 50 Ρομά έβαλαν φωτιά σε ελαστικά ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι, σήμερα ξεκίνησε στο Γύθειο η δίκη 64χρονου για τον θάνατο ενός 18χρονου Ρομά, πριν από περίπου έναν χρόνο στην Πιπερίτσα, όταν ο τελευταίος μπήκε στο σπίτι του πρώτου που πυροβόλησε τον νεαρό και τον σκότωσε.

Το γεγονός αυτό είχε πυροδοτήσει τότε επεισόδια στη Μεσσήνη, με φόβο να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ Ρομά και κατοίκων της περιοχής. Ο 64χρονος προφυλακίστηκε, τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο, με τη δίκη να επανέρχεται στο προσκήνιο, η ένταση ξεκίνησε να ανεβαίνει.

 

Διαβάστε επίσης