Πρώτοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών-στην λίμνη Κουμουνδούρου

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

03/04/2021, 10:38 πμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρώτος ψεκασμός κατά των κουνουπιών φέτος στη λίμνη Κουμουνδούρου με drone από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Λ. Κοσμόπουλος: «Προτεραιότητά μας το περιβάλλον και η δημόσια υγεία των πολιτών»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με εφαρμογή προνυμφοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου. Το φετινό πρόγραμμα σε συμφωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει επεκταθεί προκειμένου να υπάρχει πρόληψη για τον ιό του δυτικού Νείλου σε περισσότερα σημεία, δεδομένης και του θετικού προσήμου που είχε το περσινό πρόγραμμα προνυμφοκτονίας, με κανένα κρούσμα ιού δυτικού Νείλου στη Δυτική Αττική.

Για πρώτη φορά φέτος, έγινε παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής με ψεκασμό με τη χρήση ειδικού drone, ώστε να αντιμετωπισθεί από αέρος αποτελεσματικά ο κίνδυνος εξάπλωσης επικίνδυνων κουνουπιών, στη λίμνη Κουμουνδούρου, σε ένα μοναδικού κάλλους σημείο, το οποίο η Περιφέρεια Αττικής και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος σχεδιάζει να προστατευθεί αλλά και να αναδειχθεί, με δεδομένη την περιβαλλοντική του αξία.

Επιπλέον, συνεχίζεται εφαρμογή του δεύτερου κύκλου προνυμφοκτονίας στις περιοχές Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας(Μάνδρα, Βίλλια, Ερυθρές) και Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος) και τις προηγούμενες ημέρες στις περιοχές Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας-Μαγούλας, Φυλής -Λιοσίων.  Θα ακολουθήσουν επόμενοι κύκλοι εφαρμογής προνυμφοκτονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μεριμνά και συντονίζει άμεσα την άμεση ικανοποίηση βασικών αναγκών της περιοχής της Δυτικής Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε επίσης