Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης

Γράφει:

Πολιτική

25/01/2023, 3:57 μμ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντάς το από το βήμα της Βουλής και επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία που υπήρχε από χθες.

Η κατάθεση της πρότασης μομφής έρχεται μετά τα όσα έγιναν χθες, την επίσκεψη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, την επιστολή του επικεφαλής της Χρήστου Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς για τις παρακολουθήσεις, την απογευματινή επίσκεψη Τσίπρα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τη δήλωση που έκανε ακολούθως έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, λέγοντας πως πλέον έχει στα χέρια του αποδείξεις από την έρευνα που έκανε η ΑΔΑΕ και δεν μιλά με εικασίες ή με δημοσιεύματα.

Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής, απαντά η κυβέρνηση -Ξεκινά άμεσα η διαδικασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος και θα κάνει δεκτή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τριήμερη συζήτηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, θα ξεκινήσει άμεσα, το πιθανότερο σε μία ώρα από τη στιγμή που θα κατατεθεί. Σήμερα και αύριο θα πάρουν τον λόγο βουλευτές και υπουργοί.

Την Παρασκευή στο βήμα της Ολομέλειας θα ανέβουν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση μιλά για ένα οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται εδώ και καιρό με αποκορύφωμα τη χθεσινή ημέρα, ενώ σε ότι αφορά την πρόταση μομφής την χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη, υποστηρίζοντας ότι θα καταπέσει και θα αναδείξει ξανά το πόσο συμπαγής είναι η ΚΟ της ΝΔ αλλά και θα δοθεί μια ευκαιρία για να γίνει σύγκριση των δύο διακυβερνήσεων.

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης