Πρόσκληση Διάλεξης του κ. Σάββα Καλεντερίδη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Ασπροπύργου

Ασπρόπυργος

17/01/2020, 11:55 πμ

«Μετά την εισβολή στη Συρία και υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη. Οι στόχοι του Ερντογάν σε Κύπρο Αιγαίο – Μεταναστευτικό» ο τίτλος της διάλεξης.

Τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, στις 19:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου («Δημήτριος Καλλιέρης») Αλέκου Παναγούλη 13, θα γίνει διάλεξη την οποία θα δώσει ο κ Σάββας Καλεντερίδης, Έλληνας Αξιωματικός εν αποστρατεία, Συγγραφέας και Γεωστρατηγικός Αναλυτής.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, γεννήθηκε στη Βέργη Σερρών, το 1960. Το 1977 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1981, ως Ανθυπίλαρχος. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες των τεθωρακισμένων και των καταδρομών και σε κρίσιμες θέσεις στο εξωτερικό. Το Μάρτιο του 2000, ενώ φοιτούσε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, παραιτήθηκε από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Από το φθινόπωρο του 2000, ίδρυσε και διευθύνει τον Εκδοτικό Οίκο Ινφο-Γνώμων. Με το ψευδώνυμο Κώστας Νικοπολίδης, μετέφρασε, από τα τουρκικά, και επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου «Κράτος συμμορία», Εκδόσεις Τουρίκη, ενώ μετέφρασε από τα τουρκικά και την «Έκθεση Σουσουρλούκ», που συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο βιβλίο των Εκδόσεων Α.Α. Λιβάνη.