Πρόληψη Τροχαίου Ατυχήματος-Η My Grand Road συμμετέχει στην ενημέρωση των μαθητών Δ.Αττικής

Γράφει:

Δυτική Αττική, Ελλάδα

13/04/2021, 7:15 μμ

Πρόληψη Τροχαίου Ατυχήματος–Δράσεις Αγωγής Υγείας: Ενημέρωση των Μαθητών/μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Η My Grand Road ξεκίνησε για μια ακόμη σχολική χρονιά εποικοδομητική συνεργασία, αλλά συνάμα και εκπαιδευτική, με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Αττικής την κα Γεωργία Κορακίδη, υπό την αιγίδα του Διευθυντή της Δ.Ε. κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η ενημέρωση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Δυτικής Αττικής στο θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.

Το έτος 2020 εκατοντάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά και χιλιάδες τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεσούσης της πανδημίας τα τροχαία ατυχήματα μειώθηκαν σε πολύ μικρό ποσοστό.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της ΔΔΕΔΑ να ενημερώσουμε τους μαθητές, αξιοποιώντας τις μεθόδους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Επιδίωξή μας σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης είναι να καταστεί σαφές ότι εκτός από την πανδημία του Covid-19 που ζούμε τους τελευταίους μήνες, υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια η μάστιγα του τροχαίου ατυχήματος.

Έως σήμερα έχουν συμμετάσχει πάνω από 500 μαθητές της Δυτικής Αττικής στο πρόγραμμά μας και συνεχίζουμε με στόχο να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολικές μονάδες. Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων έχουν πλαισιώσει θετικά την κοινή αυτή προσπάθειά μας.

Οι δράσεις της My Grand Road συνεχίζονται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μέχρι να μηδενιστούν οι απώλειες στην άσφαλτο.

My Grand Road team

Διαβάστε επίσης