Πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιάκου για τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Δυτική Αττική

06/02/2024, 10:41 πμ

Πρωτοβουλία του Βαγγέλη Λιάκου για τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής. Ζήτησε κοινή συζήτηση με τους Δημάρχους της περιοχής και του ΟΣΕ.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Ευάγγελος Λιάκος, με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, για το θέμα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ζήτησε να γίνει κοινή συζήτηση με τους δημάρχους της περιοχής, από όπου περνά ο νέος προαστιακός, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Φυλής, Ασπροπύργου, με τον ΟΣΕ και τον ανάδοχο του έργου.

Ο κ. Λιάκος, όντας και ο ίδιος κάτοικος του Ασπροπύργου, γνωρίζει πολύ καλά τις ευκαιρίες, που μπορεί να ανακύψουν από την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου για την ευρύτερη περιοχή. Πιστεύει, όμως, ότι είναι απαραίτητο να προηγηθεί σωστός σχεδιασμός του έργου και διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτή, έτσι όπως αναρτήθηκε στα προσωπικά του social media:

«Επισκέφθηκα χθες τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Σταϊκούρα Χρήστο, σχετικά με τον προαστιακό Δυτικής Αττικής.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που πρόκειται να δώσει ώθηση στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Είναι βαρύνουσας σημασίας να εξασφαλίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των δημοτών και των χιλιάδων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη γνώμη μου, σε αυτούς τους δύο άξονες πρέπει να κινηθεί η δημόσια συζήτηση.

Γι’ αυτό και ζήτησα συνάντηση με τους τέσσερις δημάρχους, τον ανάδοχο και τον ΟΣΕ.

Ο Υπουργός δέχτηκε να γίνει άμεσα, οπότε κρίνω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να εισακουστεί η τοπική κοινωνία μέσω των εκπροσώπων της.

Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία. Είναι  χρέος μας να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σωστό σχεδιασμό και διάλογο.»

Διαβάστε επίσης