Πρακτική Άσκηση για Φοιτητές στις Δομές του Δήμου Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

25/08/2020, 12:05 μμ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική και επιβεβλημένη, στους καιρούς μας, τη συνεργασία με τις ακαδημαϊκές δομές, απέστειλε επιστολή προς όλα τα Ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με την οποία προσκαλεί για συνεργασία τα αρμόδια τμήματα πρακτικής άσκησης, έτσι ώστε τελειόφοιτοι φοιτητές από τον Ασπρόπυργο, και όχι μόνο, με διάφορες επιστημονικές ειδικότητες, να έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν την πρακτική τους στις ακόλουθες Υπηρεσίες του Δήμου:

1. Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών
2. Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας
3. Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
4. Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας
5. Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου
6. Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
7. Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
8. Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας
9. Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων
10. Διεύθυνση Αειφόρου Ανάπτυξης, Πράσινης Ενέργειας
11. Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωνικού και Πολιτιστικού Χαρακτήρα

Το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, αφενός, είναι ο Δήμος μας να «αντλήσει» καινοτόμες ιδέες των νέων επιστημόνων. Αφετέρου, στόχο αποτελεί το να λάβουν οι απόφοιτοι μια επίσημη και πολύτιμη εκπαίδευση, που πέραν των ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων, θα τους παρέχει επί της ουσίας εμπειρίες, ως αυριανά στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, καθιστώντας τους πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.

Από το 2006 η Δημοτική Αρχή στράφηκε πιο πολύ στην καλλιέργεια δικτύων με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τόσο για να διευρυνθεί στους άξονες της κοινωνίας και οικονομίας της γνώσης, αλλά και τις αποδοτικότερης διοίκησης, όσο και για να ενεργοποιήσει περισσότερο θεσμούς και δημότες, στην έννοια της «συμμετοχικής δημοκρατίας» της Πολιτείας μας. Με την παραχώρηση του ανακαινισμένου κτηρίου της Αλωνίστρας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για την διεξαγωγή Μεταπτυχιακού Προγράμματος στα Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αεριού, και σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Δήμος μας εγκαινίασε μια νέα εποχή υπερτοπικής και διαθεσμικής συνεργασίας στην πόλης μας.

Το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης, Ενδυνάμωσης Προσωπικού, Μητρώου, Απογραφής και Διαδικασιών, μέσω της Προϊσταμένης του κ. Ανθής Καμπόλη (τηλ. 2132006715, email: kampoli.anthi@aspropyrgos.gr) έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες της εγγραφής των ενδιαφερόμενων φοιτητών στην πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, για την πρακτική τους άσκηση, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια και απόλυτη επιτυχία, τη διαδικασία αυτή.

Από το Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Διαβάστε επίσης