Πλεύρης: Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου θα τεθούν εκτός ΕΣΥ

Γράφει:

Ελλάδα, Πολιτική

31/01/2022, 12:00 μμ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου θα τεθούν εκτός ΕΣΥ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης είπε ότι το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31/3 και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31/3 θα έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ. Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή, αυτό δεν θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανεμβολίαστοι όσοι δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση έως τις 7 Φεβρουαρίου

Παράλληλα διευκρίνισε πως όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού, από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Πρόθεσή μας να παραμείνουν μόνο τα απαραίτητα μέτρα

Αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η συνολική αντίληψη όλων των υπουργών της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων, να μείνουμε μόνο στα απαραίτητα». Και εξήγησε: «Επειδή η νοσηρότητα της Όμικρον έχει άλλα χαρακτηριστικά, πιο ήπια, και ακριβώς επειδή η μεταδοτικότητά της είναι ανεξέλεγκτη, όσα μέτρα και να πάρεις δεν σταματάει, και έτσι η γραμμή είναι η πλήρης αποκλιμάκωση. Η φιλοσοφία όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε τις κοινωνίες. Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή. Αυτό που έχει μείνει ως απαγόρευση είναι η όρθια διασκέδαση και τα γήπεδα που εξετάζουμε πώς θα τα αλλάξουμε. Η επιτροπή θα συνεδριάζει εβδομάδα – εβδομάδα και θα αποκλιμακώνονται τα μέτρα. Πρόθεσή μας είναι να μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα».

Πηγή:iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης