Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πειθάρχησαν στα μέτρα οι Ελληνες -Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα

01/01/2021, 4:03 μμ

Οι Έλληνες στην πλειονότητά της πειθάρχησαν στα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο υπήρξαν και κάποιες… παραφωνίες.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι πολίτες αποχαιρέτησαν το 2020 και υποδέχθηκαν το 2021 χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα και χωρίς ρεβεγιόν με πολύ κόσμο, ενώ και στην Ελληνική Αστυνομία δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των πολιτών τη χθεσινή μέρα, με τους περισσότερους να πειθαρχούν στα μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καμία καταγγελία για πάρτι δεν δέχθηκε η Αστυνομία το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ενώ και οι ένστολοι που ήταν στους δρόμους δεν αντιλήφθηκαν κάποιο ρεβεγιόν που να είναι αντίθετο στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η ΕΛ.ΑΣ. άλλωστε είχε θέσει σε ισχύ ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιελάμβανε σαρωτικούς ελέγχους με μπλόκα σε διόδια και εισόδους – εξόδους πόλεων, σε ΚΤΕΛ και κόμβους οδικών δικτύων.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 1.375 παραβάσεις για μετακίνηση και 286 για μάσκα

Πάντως, χθες, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 77.940 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.247 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.668 παραβάσεις και 8 συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης