Παντελώς ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βίλια-Μάχη να περιοριστεί η φωτιά πριν το σκοτάδι

Γράφει:

Δυτική Αττική

16/08/2021, 7:58 μμ

Με αντιπάλους τον χρόνο και το φως της ημέρας που θα εκλείψει, επιχειρούν τα εναέρια μέσα στη μεγάλη φωτιά στα Βίλια, την ώρα που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο και το μέτωπο της φωτιάς στην Κερατέα.

Μιλώντας πριν από μία ώρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως το πύρινο μέτωπο στα Βίλια είναι το πιο ισχυρό με την έννοια και της εντάσεως, αλλά και της ισχύος των ανέμων και της προσπάθειας που γίνονται από τις εναέριες δυνάμεις.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η φωτιά στα Βίλια καίει σε δύσβατη περιοχή και οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν σε αυτές τις περιοχές. Για το λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που έχουν φτάσει στον μέγιστο αριθμό, με βάση τις ανάγκες όλης της χώρας και έχουν ενισχυθεί από άλλες περιοχές. Συνολικά στα Βίλια επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

«Οι δύο εχθροί μας είναι ο χρόνος και οι άνεμοι, οι άνεμοι διατηρούνται ισχυροί» σημείωσε και επεσήμανε πως υπάρχει μια τάση προς το όρος Πατέρα, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση.

Να μην επεκταθεί η φωτιά στο βουνό

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Βίλια, όπου το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτήν τη στιγμή.

Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ενώ έγιναν έγκαιρα προληπτικές εκκενώσεις. Όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς, με συνεχείς ρίψεις και υδροληψίες, μέχρι τη δύση του ηλίου.

Βίντεο: Η εικόνα της φωτιά στα Βίλια

Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως δεν υπάρχουν άλλοι οικισμοί, πλην εκείνων για τους οποίους διετάχθη η εκκένωση που να κινδυνεύουν.

Μιλώντας νωρίτερα στο Open, ο πρόεδρος κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης εξέφρασε την ανησυχία πως το χωριό κινδυνεύει από τις φλόγες. Όπως είπε νωρίτερα το απόγευμα ο κ. Μακρυνόρης, η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από τον οικισμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης