Πανικός σε γυμνάσιο στον Ασπρόπυργο – Μάστιγα η βία ανηλίκων

Γράφει:

Ασπρόπυργος

04/11/2023, 2:45 μμ

Η βία μεταξύ ανήλικων το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ραγδαία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, πρόκειται για ένα φαινόμενο που υπήρχε ήδη από παλιά και που εξακολουθεί -δυστυχώς- να υπάρχει ακόμη πιο έντονα.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικων μαθητών σε σχολεία που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ πολλοί τα αγνοούν.

Υπάρχουν άραγε μέτρα προστασίας;
Κι αν ναι γιατί δεν εφαρμόζονται;

Το μεσημέρι της Παρασκευής (03/11), ένα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε στο 2ο γυμνάσιο Ασπροπύργου, όταν κάποιοι εξωσχολικοί, από το ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου, που είχαν πάει περίπατο στην περιοχή της Παραλίας, ήρθαν σε αντιπαράθεση με μαθητές του γυμνασίου, οι οποίοι φώναξαν “ενισχύσεις” δημιουργώντας μεγάλο χαμό έξω από τον χώρο του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ανήλικους Ρομά που είχαν μαζί τους αιχμηρά αντικείμενα, ενώ μάρτυρες να κάνουν λόγο για μαχαίρια, γκλομπ και σίδερα.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο ΚΑΠΗ, το οποίο είναι ακριβώς απέναντι από το σχολείο, πήγαν για να τους χωρίσουν και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παιδιά που φέρουν τραύματα, από την συμπλοκή τους στον καυγά.

Η καταγωγή, η φυλή ή το χρώμα ενός παιδιού δεν είναι αυτά που πρέπει να μας προβληματίζουν, η βία αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά ούτε και ηλικία.

Το θέμα είναι από που προέρχεται αυτή η συμπεριφορά και γιατί; Πότε θα μπει ένα τέλος σε όλο αυτό;

Τα παιδιά χάνουν την παιδικότητα τους, αρκετοί εντάσσονται σε συμμορίες ανηλίκων σκορπώντας τον τρόμο, πολλές φορές με την χρήση βίας, απέναντι σε συνομήλικους και όχι μόνο… εμείς όμως τι κάνουμε γιαυτό;

Δεν αρκεί να προβάλουμε την είδηση ως είδηση και να μένουμε μόνο εκεί.

Όσο θα συνεχίζονται αυτά τα περιστατικά, σε τόσο μεγάλο βαθμό, εμείς θα αποτυγχάνουμε ως κοινωνία κι ως άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης