Παγκόσμιο blackout στο Internet: Έπεσαν Facebook, Instagram και χιλιάδες sites

Γράφει:

Ελλάδα, Κόσμος

04/10/2021, 8:10 μμ

Προβλήματα προσβασιμότητας σε μεγάλες εταιρίες και πλατφόρμες σε παγκόσμια βάση καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, με το Facebook, το Instagram το Messenger και το WhatsApp να βρίσκονται στο επίκεντρο και λόγω της εκτεταμένης χρήσης τους. Καταγγελίες για αδυναμία πρόσβασης όμως καταγράφονται ακόμα και σε υπηρεσίες ελληνικών εταιριών όπως η Cosmote, η Vodafone και άλλες.

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται οι πλατφόρμες του Facebook και του Instagram για πολλούς χρήστες σε πολλές περιοχές, με πολλά προβλήματα να εντοπίζονται και στην χώρα μας. Τα προβλήματα προσβασιμότητας έχουν πλήξει εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ ακόμα δεν είναι σαφής η αιτία.

Η πρώτη ενημέρωση από το Facebook, ήρθε στις 19:22 μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

Ειδικότερα, μετά τις 6:30μμ, πολλοί χρήστες αντιλήφθηκαν πως ήταν αδύνατο να μπουν ή να ανανεώσουν περιεχόμενο στις δύο πλατφόρμες. Την ίδια ώρα, προβλήματα παρουσιάζονται και στην εφαρμογή του Messenger. Οι χρήστες ΄δηλώνουν επίσης προβλήματα πρόσβασης γενικά στο internet μέσω εταιριών κινητής τηλεφωνίας κυρίως και σταθερής όμως

Βάσει του σχετικού χάρτη για την Ελλάδα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Αθήνα όπου και έχουν ήδη καταφτάσει οι περισσότερες αναφορές.

Με αδυναμία εισόδου και καθυστερήσεις στην ανανέωση σελίδων βρίσκονται αντιμέτωποι χρήστες του Facebook, του Instagram και Whatsapp.

Σύμφωνα με το downdetector τα προβλήματα είναι γενικευμένα και πλήττεται ακόμα και η πλατφόρμα Cloudflare που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των sites.

Πηγή:crisismonitor.gr

Διαβάστε επίσης