Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ασπροπύργου σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Πολιτική

15/04/2020, 6:51 μμ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ασπροπύργου εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο “Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία γονιών και μαθητών”. Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και ότι στην πραγματικότητα οι αποφάσεις και οι πρακτικές του δεν οδηγούν στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των παιδιών. Ως σύλλογος διεκδικεί και αιτείται την παροχή δωρεάν υλικοτεχνικού εξοπλισμού όπως tablet ή laptop σε όλους τους μαθητές και την δωρεάν σύνδεση στο Internet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το δελτίο τύπου υπογράφει ο Πρόεδρος Τσοκάνης Αλέξανδρος και η Γραμματέας Μαρνίκα Ξένια.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου:

enosigoneonaspropirgou@gmail.com

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ  & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Αρ. Μητρώου 31277

Αρ. Αν:  277/2016 Αθηνών

                  

Ασπρόπυργος 15/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε διάστημα δύο ημερών εξέδωσε δύο εγκυκλίους σχετικά με την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Στην μεν πρώτη στις 07/04/2020 με υπ΄αρ. πρωτ. Φ.478,6/74/43904/Α2 επιστολή, κάνει αναφορά για δήθεν προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (tablet, laptop κλπ)  και απαίτησε σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, στη δε δεύτερη στις 09/04/2020 με την υπ΄ αρ. πρωτ. Φ.478.6/75/44420/Α2 επιστολή, ακυρώνει την πρώτη.

 

Τελικά το μόνο που ενδιαφέρει το Υπουργείο Παιδείας είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι οι πραγματικές ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών. Αποδεικνύεται ότι δεν λειτουργούν και αποφασίζουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, αλλά το πώς θα δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που έκλεισαν τα σχολεία και η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και να μην ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα μας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ασπροπύργου διεκδικούμε εδώ και τώρα :

  • Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο και μόνιμα ( όχι δανεικά) για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές/τριες όλα τα αναγκαία μέσα : δωρεάν tablet, laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

 

Για το ΔΣ    

 

Πρόεδρος

ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                                                                      

Tsokalex1917@gmail.com                                        

τηλ.6946682222

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΑΡΝΙΚΑ ΞΕΝΙΑ     

xmarnika@yahoo.gr

τηλ.6974654208

Διαβάστε επίσης