Ο κ. Μυλωνάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους οικισμούς των Ρομά

Γράφει:

Ασπρόπυργος

12/04/2020, 9:15 μμ

Με ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο κ. Αλέκος Μυλωνάς, επικεφαλής του συνδυασμού Ασπρόπυργος Μπροστά, επισημαίνει ότι ο δήμος και η πολιτεία πρέπει να έρθουν σε συνεργασία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του κορωνιού σχετικά με τις ομάδες των Ρομά.

Μετά τα νέα συμβάντα στην περιοχή της Λάρισας, όπου σε έναν οικισμό Ρομά εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού, την επίσκεψη του κ. Τσιόδρα και του Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά και την εν τέλει υποχρεωτική επιβολή καραντίνας στην περιοχή, ο κ. Μυλωνάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς είναι γνωστό ότι στην περιοχή του Ασπροπύργου εντοπίζονται μεγάλοι οικισμοί Ρομά, όπως στην περιοχή της Νέας ζωής και των Νεόκτιστων.

 

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Μυλωνά:

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Λάρισας με την διάγνωση κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό των Ρομά θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να κινηθούμε γρήγορα. Στην περιοχή μας υπάρχουν πολλές ομάδες Ρομά, με γνωστές συνθήκες διαβίωσης, (συγκεντρωμένοι κυρίως σε 2 σημεία) που θα πρέπει να τεθούν υπό υγειονομικό έλεγχο προκειμένου να προστατευτεί η δημοσια υγεία. Οι (υποτυπώδεις) Ψεκασμοι που έγιναν, θα πρέπει να συνεχιστούν αλλά προφανώς δεν αρκούν ως μέτρο. Ως εκ τούτου ζητούμε από τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Πολιτεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του Covid-19 στον πληθυσμό των Ρομά και άμεση επίσκεψη του ΕΟΔΥ, με αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη μετάδοση του ιού.

Διαβάστε επίσης