Ο Γιώργος Πιλίδης από τον Ασπρόπυργο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2021 (vid)

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Πολιτισμός

07/05/2021, 11:28 πμ

Τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο Πιλίδη και την ελληνική πάλη-Eξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αφού προκρίθηκε στον τελικό των 65 κιλών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Γιώργος Πιλίδης. Το “χρυσό παιδί” της ελληνικής Πάλης έφτασε έως τον τελικό των 65κ. του προολυμπιακού τουρνουά Πάλης και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από μία σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια, νίκησε 9-7 τον Σλοβένο Ντάνιελ Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Πιλίδης, αν και τραυματίας έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, καταθέτοντας ψυχή και μαχητικό πνεύμα και πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης, που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.

Στη Βουλγαρία ο Πιλίδης ήταν απόλυτα αποφασισμένος, να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο βρισκόταν στον δρόμο του και ταυτόχρονα να… ξορκίσει και την ατυχία που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. Στη διοργάνωση δεν ήταν απλά ανταγωνιστικός, ήταν… απολαυστικός. Στον προκριματικό γύρο αντιμετώπισε τον Ραμ (Μ. Βρετανία) και επικράτησε με τεχνική υπεροχή.

Διαβάστε επίσης