Ο Άγης Τσίγκος ζητά την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία στον Ασπρόπυργο

Γράφει:

Ασπρόπυργος

24/04/2020, 9:27 μμ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Τσίγκος Αγησίλαος και επικεφαλής της Δημ. παράταξης “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ” ζήτησε σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για την επίληση προβλημάτων και την λήψη μέτρων σχετικά με την Παιδεία στον Ασπρόπυργο. Μεταξύ άλλων ζήτησε να συζητηθεί το θέμα περί στέγασης και λειτουργίας 2ου Γενικού Λυκείου, μετεγκατάσταση του 4ου Γυμνασίου, που βρίσκεται στην Γκορυτσά, σε κανονικό κτίριο και την λειτουργία του ΕΠΑΛ σε κανονικό κτιριακό συγκρότημα.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αίτημα της Δημοτικής παράταξης ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ για Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη Άμεσων μέτρων, για την ΠΑΙΔΕΙΑ στον Ασπρόπυργο !!!

ΠΡΟΣ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Τσόκα Θεμιστοκλή

ΚΟΙΝ. : Δήμαρχο Ασπροπύργου Κ. Μελετίου Νικόλαο

Θέμα: Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου για τη λήψη Άμεσων μέτρων, για την ΠΑΙΔΕΙΑ στον Ασπρόπυργο.

Σε αυτές τις δραματικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης, που βιώνουμε με την πανδημία, ήδη με τις ανακοινώσεις των ειδικών και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων διαφαίνεται ότι προβληματίζονται για την εξέλιξη της πανδημίας το Φθινόπωρο, πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε θέματα που απασχολούν τις σχολικές μας μονάδες.

1. Το θέμα για την στέγαση και άμεση λειτουργία του 2ου Γενικού Λυκείου. Το 1ο Γενικό Λύκειο έχει περισσότερους από 600 μαθητές. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε τρία (3) σχολεία. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τη συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών και εκπαιδευτικών σε χώρο που γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ μάλιστα ο Δήμος έχει προβεί στην αγορά οικοπέδου για την στέγαση του 2ου Γενικού Λυκείου. Πρέπει ως Δήμος να δώσουμε άμεση λύση στο στεγαστικό και την άμεση λειτουργία του 2ου Γενικού Λυκείου, για το οποίο υπάρχει ΦΕΚ 788: 6/5/2008 .

2. Επίσης πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες για την ίδρυση 3ου Γενικού Λυκείου στην Γκορυτσά, και στη συνέχεια την κατασκευή του, που θα περιορίσει τις μετακινήσεις των μαθητών και των γονέων /κηδεμόνων.

3. Μετεγκατάσταση του 4ου Γυμνασίου, που βρίσκεται στην Γκορυτσά, σε κανονικό κτίριο, στο οικόπεδο που ήδη ο Δήμος έχει στη διάθεσή του.

4. Λειτουργία του ΕΠΑΛ σε κανονικό κτιριακό συγκρότημα, στο ήδη απαλλοτριωμένο οικόπεδο απ το 2013.

5. Προγραμματισμός για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

6. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και σ άλλες σχολικές μονάδες, όπως :

  • Είναι αρκετά τα σχολεία που δεν έχουν ποιότητα σ όλες τις αίθουσές τους
  • Δεν διαθέτουν επαρκή προαύλιο χώρο, λόγω που κατά καιρούς προστίθενται αίθουσες, που μειώνουν τον ελεύθερο χώρο.
  • Το προσωπικό που απασχολείται με την καθαριότητα δεν επαρκεί και χρειάζεται ενίσχυση για να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Άμεσα πρέπει να γίνει συζήτηση, να τεθούν οι προτεραιότητες, να απαιτήσουμε απ την Κυβέρνηση τη διάθεση κονδυλίων, καθώς και να εξετάσουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης απ ίδιους πόρους του Δήμου, για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων αναγκών της πόλης μας για την Παιδεία.

Ζητώ τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Λήψη Άμεσων μέτρων, για την ΠΑΙΔΕΙΑ στην πόλη μας».

Παρασκευή 24/04/2020

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης