Ξέσπασμα βίας από Ρομά στη Θεσσαλονίκη – Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, ανάβουν φωτιές

Γράφει:

Ελλάδα

05/12/2022, 9:38 μμ

Φίλοι και συγγενείς του 16χρονου που τραυματίστηκε σε καταδίωξη από αστυνομικούς βάζουν φωτιές σε κάδους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Οδοφράγματα στην οδό Κωνσταντινουπολεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν να στήνουν εξαγριωμένοι Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Τα άτομα ξεκίνησαν από το ύψος του νοσοκομείου Ιπποκράτειο να ανάβουν φωτιά σε κάδους και να εφοδιάζονται με άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, πέτρες, τούβλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα με σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο πριν τις 19.30 αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα σταθμευμένο ΙΧ, δίπλα από φλεγόμενο κάδο.

Δείτε βίντεο:

 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει επέμβαση των ΜΑΤ και τα άτομα συνεχίζουν να πυρπολούν κάδους κατά μήκος της οδού και να φωνάζουν συνθήματα για να προκαλέσουν τους αστυνομικούς να επέμβουν.

Θυμίζεται πως είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα, ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, η συγκεκριμένη διαδήλωση ξεκίνησε λίγο νωρίτερα, έξω από το Ιπποκράτειο, με τη συμμετοχή ατόμων και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

roma__3_

Διαβάστε επίσης