Νεότερα για την εξέλιξη της φωτιάς

Γράφει:

Ασπρόπυργος

12/08/2021, 2:26 πμ

Η πυρκαγιά έσβησε αισίως γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

Εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο μετά τις 00:30 στην θέση Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο, η οποία  λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, μέσα σε λίγα λεπτά έλαβε τεράστιες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε εργοστάσια και βιοτεχνίες, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες σε όλη την πλαγιά του βουνού.

Στην περιοχή αρχικά επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 14 πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξάνονταν συνεχώς με τις δυνάμεις να φτάνουν τα 27 οχήματα, τους 60 πυροσβέστες και ενα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιχείρησαν και εκσκαφείς του Δήμου.

Κλειστή η Αττική Οδός.

Κοντά στη μία τα ξημερώματα η φωτιά πέρασε την Αττική οδό και κατευθυνόταν προς τα χαμηλά, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο και πλέον έχει σβήσει.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη να μην κινηθεί το μέτωπο προς την Φυλή μέσα από το Ρέμα της Γιαννούλας. Σύμμαχος ήταν ο καιρός, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν στην αρχή, σταμάτησαν. Αισίως η πυρκαγιά έσβησε γύρω στις 5 τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλήθηκαν εγκαταστάσεις.

Πού είχε διακοπεί η κυκλοφορία

Ειδικότερα, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς η κυκλοφορία είχε διακοπεί:

1. Αττική Οδός, έξοδος Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο

2. Αττική Οδός, περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα

3. Αγίας Σοφίας από λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς Φυλή

4. Οδός Φυλής από την Λ.ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς Φυλή

5. Ιασμου από γήπεδο Θρασύβουλου στο ρεύμα προς Ασπρόπυργο

6. Λεωφόρο ΝΑΤΟ από περιφερειακή Αιγάλεω

Διαβάστε επίσης