Μόσχα: Μακελειό με πάνω από 40 νεκρούς – Επίθεση ενόπλων σε συναυλιακό χώρο, σκληρά βίντεο

Γράφει:

Κόσμος

22/03/2024, 8:39 μμ

Πάνω από 100 τραυματίες – Τουλάχιστον πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως – Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος – Στο κτήριο ξέσπασε και φωτιά.

Συναγερμός σήμανε στη Μόσχα, το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε συναυλιακό χώρο ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση έλαβε χώρα στο κέντρο Crocus City Hall με τους ενόπλους να μην είναι μόνο τρεις – όπως αρχικά μεταδιδόταν – αλλά περισσότεροι, τουλάχιστον πέντε, φορώντας μάλιστα στρατιωτικές στολές. Από την επίθεση, οι νεκροί ανέρχονται σε πάνω από 40 και την ίδια στιγμή οι τραυματίες φαίνεται να ξεπερνούν τους 100.

Εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες εγκλωβισμένους εντός του κτηρίου, τη στιγμή που έχουν σπεύσει τουλάχιστον 50 ασθενοφόρα στο σημείο.

Δείτε βίντεο:


Σύμφωνα με τα ρωσικά ενημερωτικά δίκτυα Ria Novosti και TASS, διατάχθηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς επιχείρηση εκκένωσης. Οι πυροβολισμοί που έπεσαν όπως ακούγεται στα ηχτικά ντοκουμέντα είναι πολλοί.

Εντός του κτηρίου ξέσπασε πυρκαγιά ύστερα από έκρηξη, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, όπως φαίνεται, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού διακρίνεται πάνω από το κτήριο.

Από τα βίντεο φαίνονται οι σκηνές πανικού που επικρατούν όπως και η στιγμή που οι ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πορεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική πρειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Διαβάστε επίσης