Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Ασπροπύργου – ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων

Γράφει:

Ασπρόπυργος

27/06/2020, 3:12 μμ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, που αφορά την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης ανέργων της περιοχής.

Το μνημόνιο υπέρ των ανέργων, αφορά άτομα ηλικίας έως 55 ετών, στις παρακάτω ειδικότητες υψηλής ζήτησης: συγκολλητές και φλογοκόπτες μετάλλων, χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής και επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό. Η επιλογή των ωφελούμενων, η κατάρτιση και η πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, ενώ ο Δήμος θα συνδράμει στην συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα μέσω της διάθεσης θέσεων πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης, εξευρίσκοντας και υποδεικνύοντας τις κατάλληλες τοπικές παραγωγικές μονάδες οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Να σημειωθεί πως τουλάχιστον το 80% των ωφελούμενων θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής για ένα έτος.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια πολιτική καμπή της ιστορίας, όπου αφενός η Ελλάδα πρέπει να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά, και αφετέρου η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για την δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τις συνέπειες της Πανδημίας του Κορωνοϊού. Ο Δήμος μας, υλοποιώντας το προγραμματικό του πλάνο περί υπερτοπικότητας και εξωστρέφειας, στοχεύει σε στρατηγικές συνεργασίες με φορείς που θα αξιοποιήσουν κατάλληλα τους ανθρώπινους πόρους της περιοχής, προσφέροντάς τους επαγγελματικές δεξιότητες συνδεδεμένες με την εμπράγματη αγορά εργασίας. Χαιρετίζουμε λοιπόν αυτήν την συνεργασία, προσδοκώντας ότι θα είναι μονάχα η αρχή μιας σειράς δράσεων προώθησης της απασχολησιμότητας και μείωσης της ανεργίας στον τόπο μας».

Διαβάστε επίσης