«Μη γίνουμε υπεύθυνοι για το επόμενο κρούσμα» – Το μήνυμα της 6ης Συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

21/08/2020, 6:44 μμ

«Μη γίνουμε υπεύθυνοι για το επόμενο κρούσμα»

Στις 18 Αυγούστου 2020, συνήλθε η 6η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με στόχο την επικαιροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων του Δήμου Ασπροπύργου καθώς και ο Ιατρός Εργασίας.

Η Δημοτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιους καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στην πόλη μας, συζήτησε και αξιολόγησε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, κατέληξε στην συνέχιση της τήρησης όλων των εφαρμοσμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας και πρόληψης.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε:

«Όπως ο Δήμος μας τα κατάφερε στο πρώτο κύμα αντιμετώπισης του COVID-19, έτσι θα τα καταφέρει και σήμερα, σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερη έξαρση της πανδημίας. Διατηρούμε καθημερινά την επαφή μας με τους δημότες, προτρέποντάς τους να τηρούν τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί έως και σήμερα, και καθοδηγώντας τους σε οποιοδήποτε ζήτημα τους προβληματίζει. Τόσο οι δημοτικές υπηρεσίες όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές, επιδεικνύουν πειθαρχία και τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στον Ασπρόπυργο αποτελεί για εμάς κύρια προτεραιότητα, και θα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, όμως χρειαζόμαστε και την βοήθεια των δημοτών στην τήρηση των μέτρων, την οποία προεξοφλούμε πως θα έχουμε, μιας και αυτό μας έχει αποδείξει, έμπρακτα, η μέχρι τώρα στάση τους. Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για να αποτελέσουμε ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά του κορωνοϊού».

Διαβάστε επίσης