Με σεβασμό στον άνθρωπο η νέα επιχείρηση του ΕΠΑΛ Ασπροπύργου

Γράφει:

Ασπρόπυργος

03/03/2020, 10:20 πμ

Το ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου για 3η συνεχόμενη φορά στον διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του διαγωνισμού Junior Achievement Greece (JA Greece & Europe). Αυτή την φορά η επιχείρηση του ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου ονομάζεται «RESPECT – Με σεβασμό στον άνθρωπο» και έχει ως πρωταρχικό ρόλο την είσοδο ΑΜΕΑ σε καταστήματα τα οποία είναι υπερυψωμένα από το πεζοδρόμιο.

Συγκεκριμένα τα περισσότερα καταστήματα έχουν κάποιο σκαλοπάτι 15-20cm περίπου με το οποίο προφυλάσσονται από κάποια νεροποντή. Οι μαθητές και επιχειρηματίες του ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου όμως διαπίστωσαν αυτή την ανάγκη, συζήτησαν με τα ΑΜΕΑ, τα οποία άτομα επιβεβαίωσαν αυτή την δυσκολία εισόδου τους σε μαγαζιά τα οποία δεν έχουν ράμπες, ακόμα και την ταλαιπωρία που δημιουργούν στους υπάλληλους μέσα-έξω στα καταστήματα για να εξυπηρετηθούν και την διαταραχή της ομαλής λειτουργίας τους.

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, δάπεδο, άτομο, οροφή

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Μία επιλογή αυτών των καταστημάτων είναι να τοποθετήσουν μόνιμες κεκλιμένες ράμπες στο πεζοδρόμιο αλλά αυτό είναι απαγορευτικό  καθώς το πεζοδρόμιο ανήκει στον εκάστοτε Δήμο οπότε και κάθε ιδιωτική κατασκευή πάνω σε αυτό είναι παράνομη. Η εταιρεία RESPECT δημιουργεί μια κατασκευή στην είσοδο κάθε υπερυψωμένου καταστήματος με μηχανισμό το οποίο θα ανυψώνει τον ανάπηρο με το καροτσάκι και τον συνοδό του από το επίπεδο του πεζοδρομίου στο επίπεδο του καταστήματος. Η πλατφόρμα αυτή θα έχει θέση στο πεζοδρόμιο αλλά δεν θα εμποδίζει κανέναν στην διέλευση του.

Το ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου έχει χτίσει φήμη στους πανελλαδικούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας καθώς από την πρώτη χρονιά που πήρε μέρος (2018) κατάφερε το ακατόρθωτο, διάκριση στην εμπορική έκθεση της Αθήνας αλλά και την 3η θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 130 σχολεία. Πέρσι (2019) κατέκτησε την 1η θέση στην εμπορική έκθεση της Αθήνας και την 4η θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 160 σχολεία.

Ας θυμηθούμε λίγο τις παλιές επιχειρήσεις του ΕΠΑ.Λ Ασπροπύργου που σιγά-σιγά γίνεται κοιτίδα επιχειρηματικότητας και αλλάζει την γνώμη πολλών για τον Ασπρόπυργο.

Το 2018 (πρώτη χρονιά που πήρε μέρος) δημιούργησαν οι μαθητές-επιχειρηματίες την επιχείρηση «ΟΜΗΡΟΣ – Ρίχνω Φως στον Πολιτισμό», διακρίθηκε στον εμπορικό διαγωνισμό της Αθήνας στο The Mall Athens ως το «Καλύτερο Περίπτερο Αθήνας 2018», μετά μπήκε στις 10 καλύτερες επιχειρήσεις πανελλαδικά και στον τελικό διαγωνισμού του JA Greece κατέκτησε την 3η Θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 160 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Site: www.omirosaccess.com

Το 2019 οι μαθητές-επιχειρηματίες ίδρυσαν την επιχείρηση «Pontoporeia – Hellenic Cargo Safety» η οποία κατέκτησε την 1η θέση στην εμπορική έκθεση της Αθήνας (The Mall Athens) ως «Η Καλύτερη Επιχείρηση Αθήνας 2019», μπήκε ξανά στις 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις και στον πανελλαδικό τελικό κατέκτησε την 4η Θέση πανελλαδικά ανάμεσα σε 160 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Site: www.pontoporeia.com

Το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης το στηρίζει η κα Γιωτοπούλου Γεωργία (Οικονομολόγος) και ο κος Βολοβότσης Γεώργιος (Μηχανολόγος) με κύριο υποστηρικτή τα Ελληνικά Πετρέλαια και συγκεκριμένα με την κα Δημητροπούλου Γεωργία.

Διαβάστε επίσης