20/03/2023, 10:17 πμ
Γιάννης Ηλίας: “Ήμουν πάντα εδώ στη πόλη της καρδιάς μου”
Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Ηλίας ευχαρίστησε τις γυναίκες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, αναφέρθηκε στους πολύπλευρους ρόλους των γυναικών και στους αγώνες που έδωσαν και δίνουν στον εργασιακό, κοινωνικό και οικογενειακό χώρο, ενώ επισήμανε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Όσον αφορά στο Δήμο μας, ανέφερε τα εξής: ” Ως δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» θέτουμε μέσω του προγράμματός μας στο επίκεντρο την Γυναίκα. Την άνεργη γυναίκα, την εργαζόμενη, τη μητέρα, την ηλικιωμένη. Έτσι θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, με έγνοια για όλους. Με ΕΝΟΤΗΤΑ, ΗΘΟΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλα τα επίπεδα.
Σχεδιάζουμε έναν δήμο όπου η γυναίκα θα νιώθει ασφαλής σε κάθε περιοχή. Μία πόλη με καλύτερες παιδικές χαρές, περισσότερους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, καλύτερους αθλητικούς και σχολικούς χώρους. Μία πόλη με χώρους αναψυχής, αλλά και με δομές για κακοποιημένες γυναίκες. Έναν Ασπρόπυργο με υποδομές τέτοιες που θα επιτρέψουν στην εστίαση να ακμάσει ώστε οι γυναίκες και οι νέοι της πόλης να βρίσκουν διέξοδο.Καθώς και ένα οδικό δίκτυο όπου είτε η εργαζόμενη γυναίκα που πάει στο χώρο εργασίας της, είτε η μητέρα που παίρνει το παιδί της από το σχολείο να μη ταλαιπωρείται.
Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε έναν Δήμο περισσότερο ανθρώπινο. Και επειδή –όπως γνωρίζετε- βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική χρονιά, θέλω να σας καλέσω να μας εμπιστευτείτε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Να μας δώσετε την εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και όλα όσα οραματιζόμαστε για την πόλη μας.
Στην παράταξή μας συμμετέχουν υποψήφιοι από κάθε γειτονιά του Δήμου που διαπνέονται από τα ίδια οράματα για τον τόπο, προσδίδοντας στην ομαδική μας προσπάθεια την αναγκαία φρεσκάδα και ανανέωση.ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Με τη διεύρυνση του συνδυασμού σχηματίζεται μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία υγιών δυνάμεων, ικανή να δώσει την ελπίδα, ότι η εικόνα του Δήμου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες και νέους, ενεργούς πολίτες, που θέλουν να παλέψουμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο. Ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις. Μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου.”
“Ο Δήμος Ασπροπύργου βρίσκεται σήμερα σε ένα σταυροδρόμι προκλήσεων και ευκαιριών. Εμείς είμαστε εδώ για να σημάνουμε το νέο και την σύγχρονη εποχή!
Διαχρονικά, έχω αποδείξει ότι το ενδιαφέρον μου για τον τόπο και την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ή ευκαιριακό, ούτε σχετίζεται με ιδιωτικά ή ιδιοτελή συμφέροντα. Απορρέει από την πραγματική μου αγάπη για τον ευλογημένο τούτο τόπο που ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας. Με ξέρετε και σας ξέρω . Ήμουν πάντα εδώ. Αντλούσα πάντα τη δύναμη μου από την έκφραση της βούλησης σας και πάντα σαν αιρετός έκανα ότι μπορούσα ώστε να βοηθήσω τη πόλη της καρδιάς μου , τον Ασπρόπυργο.
Την 8η Μαρτίου του 1857 οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πολλά πράγματα άλλαξαν. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν.
Την 8η Οκτωβρίου θα είναι η δική μας σειρά να διεκδικήσουμε αυτός ο τόπος ν’ αλλάξει σελίδα. Σ’ αυτό το προσκλητήριο σας καλώ όλες και όλους, να δώσουμε μαζί τη μεγάλη μάχη!”
21/03/2025, 5:26 μμ
11/03/2025, 4:30 μμ