Με απόφαση Μητσοτάκη εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά το παραλήρημα στη Βουλή

Γράφει:

Πολιτική

05/10/2021, 8:42 μμ

Τα όσα έγιναν στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Α΄Αθηνών τον οποίο έφτασε να αποδοκιμάσει δημοσίως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής για τον Πρωθυπουργό ο οποίος από τη Σλοβενία ανακοίνωσε την αποπομπή του συγκεκριμένου πολιτικού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή ήλθε να προστεθεί σε άλλα ατοπήματα του βουλευτή, όπως με τα νήπια και την κατάθεση στεφάνου στο Βίτσι, που οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία για τη σύνοδο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, να πάρει την απόφαση να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αναφορές του διαγραμμένου πλέον βουλευτή της ΝΔ περί κομμουνιστών, Γράμμου και Βίτσι, κατά τη διάρκεια συζήτησης την Τρίτη στην επιτροπή της Βουλής, προκάλεσαν όχι μόνο την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ο οποίος τον αποδοκίμασε ευθέως.

Μετά τη διαγραφή Μπογδάνου η ΝΔ έχει 157 βουλευτές. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν για τη διαγραφή ότι «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον» και τονίζουν ότι για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Προσέθεταν ότι πρόκειται για «απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη». Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, «άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», καταλήγουν με νόημα.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας, αλλά να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στο Βίτσι, ο πατέρας μου ήταν εκεί! Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά ο κ. Δένδιας, απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο και συνέχισε σε έντονο ύφος. «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη, και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα, που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση, εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Νωρίτερα ο κ. Μπογδάνος είχε πει στην αρχική του τοποθέτηση στην επιτροπή: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές». Το σχόλιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Δεν ήμουν στην αίθουσα την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός Μπογδάνος και σας ζητώ να καταδικάσετε τον εμφυλιοπολεμικό λόγο κατά του ΚΚΕ», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αφού ζήτησε το λόγο και απάντησε: «Ο κ. Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσανε τους φασίστες που κάνανε επίθεση. Και βρήκε το χώρο να ρίξει αντικομουνιστικό δηλητήριο! Γνωριζόμαστε στον τόπο αυτό, είναι γεμάτος από το αίμα των κομμουνιστών! Εκτός του τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα, τι Μπογδάνος τι ΧΑ». «Έχετε μπερδευτεί κ. Παφίλη, σας καλώ τη σύνδεση βουλευτή Α’ Αθήνας της ΝΔ με οτιδήποτε θυμίζει, φασιστική ναζιστική ολοκληρωτική ρατσιστική ιδεολογία και που επιχειρήθηκε με τρόπο επικίνδυνο και προσωπικά στοχοποιητικό ενάντια σε άνθρωπο που έχει δεχθεί επιθέσεις από ΧΑ και την άκρα αριστερά», ανταπάντησε ο κ. Μπογδάνος και πρόσθεσε: «ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμά μας! δεν είστε στο απυρόβλητο!».

Πηγή: Protagon.gr

Διαβάστε επίσης