Μεγαλώνει η φωτιά στα Δερβενοχώρια, κατευθύνεται προς Βίλια και Οινόη – Εκκενώνονται οικισμοί

Γράφει:

Δυτική Αττική

18/07/2023, 1:16 μμ

Προς τα δυτικά κινείται η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Εκκενώνονται Πανόραμα και Πουρνάρι – Κλειστή η Παλαιά Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών – Αναζωπυρώσεις σε Σαρωνίδα και Λουτράκι.

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Πανόραμα και Πουρνάρι. Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς τα Βίλια και την Οινόη, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.

Μεγαλώνει η φωτιά στα Δερβενοχώρια, κατευθύνεται προς Βίλια και Οινόη – Εκκενώνονται οικισμοί

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έκανε νωρίτερα  λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.

«Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Οι επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, καθώς εκεί υπάρχει πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής.

Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.

Διαβάστε επίσης