Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Εκκένωση προς Άνω Λιόσια – Στα πρώτα σπίτια η πυρκαγιά

Γράφει:

Δυτική Αττική

22/08/2023, 1:58 μμ

Η φωτιά ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας – Καλά στην υγεία τους οι μοναχές – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, μετά την εκδήλωση μεγάλης φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας, στις 11:56 π.μ., κοντά στη Μονή Κλειστών. 

Οι 50 μοναχές που είχαν εγκλωβιστεί στη μονή είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ που έφτασαν στο μοναστήρι, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Η φωτιά βρίσκεται στα πρώτα σπίτια της Φυλής. Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα μέσω του «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, η φωτιά καίει δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στην Χασιά.

 

fyli-1
Η φωτιά από την Αττική οδό στο ύψος του Ασπροπύργου
fyli-2
Η φωτιά από την Αττική οδό στο ύψος του Ασπροπύργου

 

fyli6
Φωτιά στη Φυλή: Από το όρος Ζαχαρίτσα στο Πυροφυλάκιο Πετρούπολης

Μέχρι τις 13:30 μ.μ. τεράστια ήταν η ανησυχία για τις μοναχές της Μονής Κλειστών, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περικυκλώσουν το μοναστήρι. Η πυροσβεστική σε συνεργασία με την αστυνομία επιχείρησαν να ανοίξουν δρόμο για να απεγκλωβίσουν τα περίπου 50 άτομα που βρίσκονταν στη μονή. Στο σημείο βρέθηκε και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, που συνδράμει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε στον Alpha ότι δεν κινδυνεύει η Πάρνηθα. Όπως είπε, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο μεταξύ της Μονής Κλειστών και της Φυλής και έχει κατεύθυνση προς την Φυλή.

Διαβάστε επίσης