Μήνυμα του Άγη Τσίγκου για το 2ο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού- Ζητάμε την άμεση λειτουργία Κέντρου Υγείας στον Ασπρόπυργο

Ασπρόπυργος

14/11/2020, 1:56 μμ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Βιώνουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα της 2ης Πανελλαδικής καραντίνας που επιβάλλει η κυβέρνηση, μετά από μια σειρά λαθεμένων σχεδιασμών και παλινωδιών, που οδήγησαν την εξέλιξη της πανδημίας του δεύτερου κύματος σε διαφαινόμενο αδιέξοδο, χωρίς να αμφισβητεί κανείς ότι είχαν τις καλύτερες των προθέσεων.
Στη νέα καραντίνα που επιβάλλει η κυβέρνηση, πρέπει όλοι να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε τις μάσκες προστασίας, χωρίς να κλείσει κανένα στόμα , αλλά να απαιτήσουμε τα αυτονόητα ,για να μην πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες.
Ο Δήμος Ασπροπύργου , οι επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, οι μαζικοί φορείς της πόλης μας να απαιτήσουν:

 1. Την άμεση λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ στην Πόλη μας , η έλλειψη του οποίου δημιουργεί ανασφάλεια στους Δημότες.
  Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καθώς και να εφοδιαστεί με το απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
  Να λειτουργήσει σε καθημερινή 24η βάση , ώστε να συμβάλει στην υγεία των δημοτών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
 2. Άμεσες προσλήψεις στην Υγεία ,την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ώστε να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση του κορονοϊού, με την τακτική λειτουργία του συστήματος.
 3. Δωρεάν πρόσβαση σε τεστ για το σύνολο του πληθυσμού.
 4. Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών στις σχολικές μονάδες.
 5. Ενίσχυση των ΜΜΜ με περισσότερα δρομολόγια ( και όχι τη διακοπή δρομολογίων όπως επιχειρήθηκε με την γραμμή 805 στα ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ ), για να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο του συνωστισμού.
 6. Επιδότηση της εργασίας για όσο διαρκεί η κρίση .
  Η πενιχρή αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους δεν εξασφαλίζει την εργασία μετά το πέρας της πανδημίας.
 7. Οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι με την αποζημίωση και την αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που ανακοίνωσε, δεν αποτελούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης, μεταθέτουν για αργότερα το οριστικό κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων και στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.
  Να δοθεί ενίσχυση και όχι δάνειο σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους. Να δοθεί η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες.

Με κοινωνική αλληλεγγύη, υπευθυνότητα και ψυχραιμία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Δημοτικός Σύμβουλος

Τσίγκος Αγησίλαος

Διαβάστε επίσης