Μήνυμα του Άγη Τσίγκου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ασπρόπυργος

27/10/2020, 8:03 μμ

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2020

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από την επίθεση της φασιστικής Ιταλίας στην χώρα μας και την έναρξη του Αντιφασιστικού και Αντιναζιστικού αγώνα του Ελληνικού Λαού.
Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ( λόγω της πανδημίας εορτάζεται με προσαρμογή στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες) αποτελεί μια ημέρα μνήμης και περηφάνιας για την ομοψυχία των Ελλήνων, που με αποφασιστικότητα αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό, υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θυσιάστηκαν γι αυτά.
Στον αγώνα αυτό κινητοποιήθηκαν, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, αλλά και χιλιάδες άμαχοι στην προσπάθεια προώθησης εφοδίων στα μάχιμα τμήματα και έδωσαν την πρώτη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων ενάντια στο φασισμό.
Αποτελεί παρακαταθήκη και έμπνευση για τους σημερινούς αγώνες υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας ζωή μας και την ηχηρή άρνηση σε ότι αντιβαίνει αρχές και αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.
Αγωνιζόμενοι για την ειρήνη, που στους καιρούς μας δεν είναι δεδομένη , στεκόμαστε πλάι και παραδειγματιζόμαστε από την τεράστια αυτή προσπάθεια των προγόνων μας για την υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης .
Ο Eπικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ
Δημοτικός Σύμβουλος
Τσίγκος Αγησίλαος

 

Διαβάστε επίσης