Μάμας Μάρκος: Είμαστε εδώ… για να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα

Γράφει:

Ασπρόπυργος, Εκλογές 2023

17/09/2023, 10:25 πμ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε στον «Σ» ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος του συνδυασμού “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ηλία, Μάρκος Μάμας.

Κ. Μάμα,

– Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς, ώστε να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος.

Ονομάζομαι ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΚΟΣ του Γεωργίου και γεννήθηκα τον Δεκέμβριο του 1983. Είμαι μόνιμος κάτοικος Ασπροπύργου, στην περιοχή των Νεοκτίστων. Είμαι παντρεμένος με την Ξένια Καλαϊτζίδη με την οποία έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά. Έχω ασχοληθεί με τον αθλητισμό για 20 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο στην ομάδα της περιοχής μας τον Ίκαρο Νεοκτίστων, έχοντας δύο ανόδους στην Α’ κατηγορία Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Δραστηριοποιούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας βιώνοντας κι εγώ τα καθημερινά προβλήματα που αφορούν τη ζωή και την πόλη μας.

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2012 στον τοπικό Σύλλογο των Νεοκτίστων, ενώ το 2014 και το 2019 εκλέχθηκα ως δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία.

– Ποια πιστεύετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας αλλά και η περιοχή σας όλα αυτά τα χρόνια;

Ο Ασπρόπυργος είναι μια βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αττικής με έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα και σοβαρή περιβαλλοντική υποβάθμιση, δυστυχώς όμως τα προβλήματα ποικίλλουν και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Το κυκλοφοριακό αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους συνδημότες μας αλλά και για όποιον την επισκέπτεται ή και που εργάζεται στην πόλη μας. Το κτηριακό όσον αφορά τις σχολικές υποδομές είναι πληγή για την νεολαία μας (2ο Λύκειο, ΕΠΑ.Λ, γυμνάσιο Γκορυτσάς). Βέβαια δεν γίνεται να μην αναφερθώ στα προβλήματα που πλήττουν εδώ και πολλά χρόνια τα Νεόκτιστα, ως μόνιμος κάτοικος μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απραξία πολλών διοικήσεων όλα αυτά τα χρόνια. Κύριο πρόβλημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ασφάλεια, δεκάδες άσκοποι πυροβολισμοί μεταξύ των Ρομά, αδέσποτες σφαίρες σε διάφορα σημεία, παράνομα σκραπ (ακόμη και μέσα στις αυλές σπιτιών), καταπατημένες εκτάσεις, δυστυχώς όμως το ένα φέρνει τ’ άλλο, μένοντας θεατές σε ένα έργο που δεν το έχουμε επιλέξει εμείς!

Η εγκληματικότητα οργιάζει και ο φόβος κρατά τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια μόλις πέσει το σκοτάδι. Εκατοντάδες κλοπές σπιτιών, αυτοκίνητων και επιχειρήσεων αποτελούν συχνό φαινόμενο για την περιοχή μας. Σε κοντινά σημεία των καταυλισμών ανάβουν μεγάλες φωτιές σε καθημερινή βάση, κάνοντας την νύχτα μέρα…

Η μυρωδιά από καμένα λάστιχα είναι έντονη παντού, η αστυνομία δεν περνάει ούτε από μακριά. Ευτυχώς που όποτε χρειάστηκε ήταν και είναι πάντα εκεί, στην κατάσβεση των πυρκαγιών με το βυτίο του ένας κάτοικος της περιοχής, ο κ. Θοδώρας, που βοηθάει πάντα εθελοντικά.

Ατμόσφαιρα εγκατάλειψης κυριαρχεί σε πάρκα και παιδικές χαρές που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, εμφανίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες. Ξηλωμένα παγκάκια, αρκετές κούνιες παρουσιάζουν σημάδια φθοράς, παλιά σκουριασμένα παιχνίδια, ακαθαρσίες, λακκούβες, πέτρες, κομμάτια τσιμέντο στο δάπεδο, σπασμένα φωτιστικά, έλλειψη φύλαξης.

Ελλειψη συντήρησης και απουσία οποιασδήποτε πρωτοβουλίας και προσπάθειας αναβάθμισης των ελεύθερων αυτών χώρων που ικανοποιούν τη ζωτική ανάγκη των παιδιών που μεγαλώνουν στην πόλη για παιχνίδι.

Χρόνιο είναι το πρόβλημα με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής, το οδόστρωμα βρίσκεται σε κακή κατάσταση ενώ αποτελεί κίνδυνο για οχήματα, οδηγούς αλλά και πεζούς (όσοι δεν φοβούνται να κυκλοφορούν δηλαδή).

Σκοτάδι, ανύπαρκτος φωτισμός, επικίνδυνα σημεία για πεζούς και οδηγούς και κίνδυνος ληστειών. Όλα αυτά αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι στις γειτονιές των Νεοκτίστων.

Λεηλατημένες στάσεις, υπό τον φόβο βανδαλισμών και επιθέσεων τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 805 έχουν περιοριστεί, κάνοντας δύσκολη την μεταφορά των κατοίκων που χρησιμοποιούν το μέσο κυρίως για να μεταφερθούν στις δουλειές τους αλλά και στο κέντρο του Ασπροπύργου.

Το δικό μας άλσος. Ένας μικρός πνεύμονας που αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα… Το πράσινο της περιοχής που έγινε γκρίζο… ένα μέρος που κάποτε ήταν το στολίδι για την περιοχή μας, ένα όμορφο πάρκο αναψυχής, που φρόντιζε με όλες του τις δυνάμεις ο κος. Δημητρίου, κάτοικος της περιοχής, μετατράπηκε ή μάλλον μετέτρεψαν σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο με άρρωστα δέντρα. Δώδεκα χρόνια τώρα παραμένει παρατημένο στο έλεος του Θεού. Ένα πάρκο που φτιάχτηκε από τους ίδιους τους κατοίκους του, τους γονείς μας. Άνθρωποι που βοήθησαν εθελοντικά όσο και όπως μπορούσαν. Πρέπει και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον χώρο για τα παιδιά μας γιατί… ότι αφήνεις γίνεται χώρος παραβατικότητας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της γειτονικής μας παραλίας αλλά και της Νέας Ζωής.

– Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις – λύσεις ως συνδυασμός Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ηλία σε όλα αυτά τα θέματα που μας αναφέρατε;

Στην πόλη μας συνεχώς τα προβλήματα αυξάνονται, αναρωτιόμαστε τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτόν τον τόπο και για πόσο ακόμη θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ζούμε με το άγνωστο, τον φόβο και την ανασφάλεια μέρα – νύχτα. Μαζί, ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε και να δώσουμε εμείς τις λύσεις στα προβλήματα που τόσο καλά γνωρίζουμε, γιατί εμείς βρισκόμαστε μέσα στον χορό και όχι απ’έξω!

Ο μοναδικός συνδυασμός που έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στα προβλήματα της περιοχής μας, ήδη από το 2014, είναι η παράταξή του κ. Γιάννη Ηλία “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ”.

Υπάρχουν διάφορα σημεία που οφείλουμε να αναδείξουμε δίνοντας ουσιαστικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα στην πράξη.

  • Νομική υποστήριξη (δικηγόρος) για τους πολίτες (καταπατημένες εκτάσεις).
  • Γραφείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση των πολιτών (έγγραφα).
  • Αναδιοργάνωση του κυκλοφοριακού σχεδίου πρόσβασης και συστήματος καθαριότητας.
  • Security σε συνεργασία με την αστυνομία, για τη φύλαξη και την εποπτεία της περιοχής (Νεόκτιστα – Νέα Ζωή).
  • Αστυνομία περιβάλλοντος, στο κέντρο του προβλήματος. Να μεταφερθεί από την ΓΑΔΑ που εδρεύει.
  • Δημιουργία γραφείου – τμήματος Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης με συνοδεία της αστυνομίας ώστε να επεμβαίνει ο δήμος όπου χρειάζεται (κατασχέσεις σε ότι καίγεται – κλεμμένα αυτοκίνητα, και απομάκρυνση των αχρήστων αντικειμένων).
  • Ανάπλαση και πεζοδρόμηση.
  • Ανάπλαση πλατειών.
  • Ενίσχυση δημοτικού φωτισμού για λόγους αισθητικής και ασφάλειας.
  • Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή και συντήρηση του Κλειστού γυμναστηρίου Νεοκτίστων και αξιοποίηση του χώρου.
  • Πρόγραμμα διαχείρισης και φροντίδας. αδέσποτων ζώων.
  • Διαμόρφωση πλατειών.
  • Δημοτική συγκοινωνία στην περιοχή των Νεόκτιστα με συχνά δρομολόγια.
  • Ανάπλαση του λόφου (Εθελοντικές δράσεις, αναδάσωση και καθαρισμός – Νεόκτιστα).

– Για τρίτη φορά υποψήφιος με τον συνδυασμό “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” γιατί με τον κ. Γιάννη Ηλία;

Γιατί είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα και έχει τις λύσεις για κάθε περιοχή. Είναι πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο και ενεργός στα δρώμενα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Ασπρόπυργο, είναι γνωστός σε όλους για το ήθος που τον διακρίνει. Ξέρει τι θέλει και παλεύει πάντα για το καλύτερο δυνατό της πόλης μας!

Πάντα πρόθυμος για όλους!

Είναι ο πλέον κατάλληλος να διοικήσει τον δήμο. Οι γνώσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση, η σοβαρότητα και η συνέπεια των λόγων και των έργων του αποτελούν εχέγγυο για μια επιτυχημένη θητεία προς όφελος όλων των δημοτών. Έχει όραμα για τον τόπο μας και δεν φοβάται να λέει αλήθειες.

Δίπλα του υπάρχουν μια πλειάδα ικανών στελεχών που πλαισιώνουν την παράταξη, παλιών και νέων, στην αρένα της αυτοδιοίκησης, που μπορούν να βοηθήσουν όπου τους ζητηθεί.

Στο κάλεσμα αυτό είμαι και εγώ παρών!!!

– Γιατί οι δημότες πρέπει να επιλέξουν τον συνδυασμό ‘Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ’ και τον Μάρκο Μάμα;

Γιατί στον συνδυασμό μας είμαστε άνθρωποι που διαθέτουμε προσόντα με γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα. Γνωρίζουμε τον τόπο και δεν τον ανακαλύπτουμε σήμερα. Πιστεύουμε στις αρχές της δημοτικής μας παράταξης, την ενότητα, τη συνέπεια και τη δημιουργία. Όλοι μας προερχόμαστε απο διάφορους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει σε αυτήν την περιοχή, ζω καθημερινά κι εγώ όπως όλοι μας τα ίδια προβλήματα, εδώ έχω την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, εδώ πήγα σχολείο και έμαθα τι σημαίνει να είσαι διπλά σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη! Συνεχώς αγωνίζομαι για το καλύτερο του τόπου μου. Είμαι πάντα εκεί όποτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα και θα είμαι όσο εσείς με στηρίζετε!

Έχω το ήθος και το σθένος να μην παρασύρομαι από εκείνους που προσπαθούν να τους αποπροσανατολίσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Είμαι έμπειρος αλλά και νέος με γνώσεις, νέες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

– Κάντε μας έναν απολογισμό των όσων έχετε κάνει και προσφέρει στην περιοχή σας.

Είναι χρέος μου ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία αλλά και ως πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νεοκτίστων, να σέβομαι την ψήφο του κάθε πολίτη για την εμπιστοσύνη που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπο μου. Ήταν και εξακολουθεί να είναι χαρά αυτής της τιμής τόσο μεγάλη, που καμιά δυσκολία, κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να ξεπεράσει το συναίσθημα της δυνατότητας και της ευκαιρίας που έχουμε να προσφέρουμε. Ωστόσο, η καθημερινότητα στο δήμο μας είναι γεμάτη απροσδόκητες καταστάσεις. Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλος δήμος, όπου τα προβλήματα που παρουσιάζονται μέσα στη μέρα, ακόμα και κάθε λεπτό, οι έκτακτες δυσκολίες, ανατρέπουν την ατζέντα.

Ως αντιπολίτευση δεν σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις και πολλά όσον αφορά τις αποφάσεις που παίρνονται από την διοίκηση. Όμως ήμουν και είμαι εδώ από την πρώτη στιγμή σε κάθε πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με τον δικό μας τρόπο.

  • Έχουμε προχωρήσει ουκ ολίγες φορές μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού τον κ. Γιάννη Ηλία σε αρκετές παρεμβάσεις όσον αφορά την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα της περιοχής έχοντας επισκεφτεί τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή του Α.Τ του Δήμου μας, για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά και για την λεωφορειακή γραμμή 805 (2021).

 

  • Επίσης, για την λεωφορειακή γραμμή 805 ως δημοτική παράταξη βρεθήκαμε στην Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακής και Εμπορικής Λειτουργίας του ΟΑΣΑ Α.Ε. το 2020.
  • Έχω έρθει σε συναντήσεις με τον Βουλευτή Δυτικής Αττικής ΝΔ, κο. Ευάγγελο Λιάκο και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής τον κο. Λευτέρη Κοσμόπουλο για να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής με απώτερο στόχο να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.
  • Έχω πραγματοποιήσει αρκετές εθελοντικές δράσεις στην περιοχή των Νεοκτίστων με καθορισμό οικοπέδων και δενδροφυτεύσεις σε διάφορα σημεία.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2022 πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μια νέα ακαδημία για τους μικρούς μας φίλους ώστε να γνωρίσουν κι εκείνα με την σειρά τους το άθλημα του ποδοσφαίρου χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε στο ελάχιστο τους γονείς των παιδιών. Στο πλευρό της ακαδημίας μας ήταν από την πρώτη στιγμή ο Μπάμπης Μουστακίδης και ο Νίκος Αμπατζής πάντα εθελοντικά.
  • Καθημερινά έρχομαι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους της πυροσβεστικής για τις φωτιές που ανάβουν δια μαγείας.
  • Τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης μας τα φτάσαμε μέχρι τον εισαγγελέα και πήραμε εισαγγελικές παραγγελίες και τις μοιράσαμε εκεί που έπρεπε, σε δήμο, περιφέρεια και αστυνομία.

– Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τους συμπολίτες ενόψει των προσεχών Δημοτικών εκλογών;

Πιστεύω ακράδαντα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκή και ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι γνωστή η διαδρομή μου και η συνεισφορά μου στον αθλητισμό και στην τοπική κοινωνία, με εργατικότητα και ήθος.

Λόγω της δυναμικής που καταγράφει η παράταξή μας, αναγκάζονται οι υπόλοιπες παρατάξεις να παραπληροφορούν τους δημότες. Θέλοντας να τους καθησυχάσουμε, τους ενημερώνουμε ότι η δημοτική μας παράταξη ήταν, είναι και θα παραμείνει ενεργή, στην πρώτη γραμμή για τον δήμο Ασπροπύργου, για τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας.

Προτιμάτε την αβεβαιότητα και την απειρία ή την σιγουριά και την εμπειρία;

Ασπρόπυργος!

Μια πόλη φιλική προς τους πολίτες της και φιλόξενη για τους επισκέπτες της!