Λ. Κοσμόπουλος: «Αλλάζουμε το μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική»

Δυτική Αττική

07/07/2020, 5:47 μμ

Εκστρατεία για την ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Με στόχο να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων και στη Δυτική Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος βρίσκονται σε άμεση συνεργασία τους Δήμους.

Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων παραδόθηκαν στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλλίας και κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης στο Δήμο Μεγαρέων, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με αντίστοιχες ενέργειες σε όλη τη Δυτική Αττική, όπου δρομολογούνται και αντίστοιχα έργα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ευχαριστώντας τους Δημάρχους για την συνεργασία, τόνισε ότι «Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση, να συνδράμουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για μία αποτελεσματική και λειτουργική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας έχουμε πολλά να κάνουμε και να δημιουργήσουμε προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Με όλους τους Δήμους της Αττικής θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι «Πραγματοποιούμε μια κοινή προσπάθεια με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής για μια ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, μειωμένο όγκο, περισσότερη ανακύκλωση, προστασία του περιβάλλοντος. Θα ακολουθήσουν ενέργειες και στους υπόλοιπους Δήμους της Δυτικής Αττικής, με σκοπό, σε συνδυασμό με έργα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να αλλάξουμε το μοντέλο, να γυρίσουμε σελίδα».

Στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας επαφές είχαν με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλο, ο Δήμαρχος Χ. Στάθης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κολοβέντζος, Σωτηρία Αργυρίου, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας Δημήτρης Ραφτόπουλος και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας Νίκος Αγγελάκος.

Στο Δήμο Μεγαρέων, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κωνσταντίνος Φυλακτός, ο Αντιδήμαρχος Κινέτας Σταύρος Φωτίου, ο Αντιδήμαρχος Ν. Περάμου Σταύρος Φωτίου, ο Γ. Δήμας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Τουριστικής Ανάπτυξης Ιερόθεος Πολυχρόνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Καράμπελας.

Από το Δελτίο Τύπου.

Διαβάστε επίσης